Kako malo drugačije iskoristiti prostor dvosobnog stana?

| Design |

Samo zato što dvosoban stan zvuči kao mali prostor, ne znači da ne može biti vaš dom iz snova. Ovaj relativno mali stan pokazao nam je i dokazao još jednom da ne morate posjedovati višemilijunski penthouse na 100. katu zgrade kako biste imati sjajan stan. Pogledajte galeriju i bit će vam jasno zašto smo se instantno zaljubili u njega.

Ovo remek-djelo među malim stanovima je djelo dizajn studija SVOYA iz Dnjepropetrovskog (svakako pokušajte ime grada pročitati naglas) kojeg čini jedna vrlo mlada, no izuzetno talentirana grupa dizajnera i arhitekata iz Ukrajine. Vjerujte, ovo neće biti prvi put da se susrećete s njihovim radom koji je apsolutno divan.

Prva stvar koju ćete primjetiti pri ulasku u stan je jednostavan, minimalistički, crni hodnik-ormar s pripadajuće dvije lampe i velikom urbanom fotografijom na zidu. Vrlo jednostavno rješenje kojim se stvara ugodna atmosfera, posebno noću, i koji naglašava da u ovom stanu žive mladi ljudi.

Moderni dnevni boravak središnja je točka apartmana. Smješten u kutu zgrade, što ga čini posebno zanimljiv iz razloga jer imate 2 zida koji se suočavaju s gradom – ne samo da vam taj kut daje prekrasan pogled, već i donosi pozamašnu količinu dnevnog svjetla u sam interijer. Tako ćete sigurno uštedjeti i smanjiti račune za struju. Veliki savjet za sve one koji projektiraju svoje dvosobne stanove ili ih renovirate – stavite svoju dnevnu sobu u kut. Nećete požaliti.

Jedna od glavnih karakteristika ovog malog stana je otvoren prostor koji povezuje gotovo svaku sobu. To je lijep vizualni trik kojim se  može poslužiti bilo koji mali prostor kako bi izgledao veći. (Bonus savjet: stavite nekoliko velikih ogledala i doimat će se još veći.) Jako je zanimljivo kako su dizajneri iskoristili namještaj za povezivanje moderne kuhinje s dnevnim boravkom te kako su iza mramornog zida i televizije, koji su stvorili pregradu, stvorili idealan prostor za radnu atmosferu.

A sada najbolji i najimpresivniji dio u ovom malom stanu – spavaća soba. Dok je ostatak stana jako svijetao s minimalističkim bijelim namještaj u kuhinji i velikim prozorima od poda do stropa koji osvijetljuju hodnik, dizajn spavaće sobe usmjeren je na tamnije boje, točnije, na kombinaciju tamno smeđe i bijele. Nedavno je dokazano kako tamne boje u vašoj spavaćoj sobi mogu utjecati na dobar san, no ne čine ju samo boje zidova tako impresivnom.  Luksuzna kupaonica odvojena od spavaće sobe s tamnom zavjesom od poda do stropa jedna je od najboljih dizajnerskih ideja koje smo vidjeli u zadnje vrijeme. Bijeli minimalistički namještaj, smeđi kameni zidovi, staklena vrata i sustav rasvjete čine ovaj stan jednim od najromatničnijih i intimnijih mjesta na svijetu.