Kako izgleda kuća od 2000 kvadratnih metara insprirana prirodom?

| Design |

Iako je teško kuću od 2000 kvadratnih metara nazvati kućom, ovaj obiteljski dom koji se nalazi u Dnepropetrovsku u Ukrajini savršeno služi velikoj obitelji. Izvana pomalo hladna i sterilna građevina koja prije podsjeća na hotel ili poslovnu zgradu nego dom, svoju je unutrašnjost učinila toplom i izuzetno povezanom s prirodom.

U samom prizemlju unutar kuće nalaze se živa stabla lipe i mnogo različitog bilja te riječnih kamenčića koji ovaj dom čine dijelom prirode koja ga okružuje. Dnevna soba koja je direktno povezana s ogromnim vrtom gotovo da se nalazi u njemu, a ne u zatorenom dijelu - dizajneri iz lokalnog dizajnerskog studija Yakusha Design mislili su i na tendu koja se nalazi iznad garniture u dnevnom boravku. U prizemlju možemo pronaći i ogroman zatvoreni bazen s jacuzzijem i toboganom koji zasigurno klincima nikad ne dosadi.

Kuća inspirirana prirodom
Kuća inspirirana prirodom

Ono što ovaj dom čini posebno zanimljivim jesu četiri potpuno ne povezane sobe koje su očito rađene prema napucima njihovih vlasnika - tako možemo pronaći bijelu spavaću sobu koja djeluje kao glavna, zatim izuzetno modernu mladenačku sobu, dječju sobu s kućicom na stablu te bijelu sobu s sličnom postavom kao dječja. Svakako to lini dom toplijim i osobnijim mjesto. Jedno je sigurno, a to je da je ovaj dom svakako prilagođen prvenstveno djeci i njihovim potrebama, odnosno njihovoj igri. Čak je i hodnik u kući napravljen kao dječje igralište, a posebna je igraonica mjesto na kojem bi mnogi zavidjeli, pa čak i odrasli. 

4 potpuno različite sobe
4 potpuno različite sobe