Kako bi stan nogometaša trebao izgledati?

| Design |

Kako stvoriti mjesto koje odgovara ne samo osobnosti vlasnika, nego i profesiji? Ovaj vrlo moderan stan nogometaša koji je želio ostati anoniman u središtu Lviva, grada u zapadnoj Ukrajini, djelo je dizajnerskog studija Ars-IDEA. Prilagođavajući se svim željama vlasnika i njegovim načinom života stvoren je jedinstveni stan u koji kad uđete točno znate da pripada ljubitelju nogometa.

"Dok smo radili na ovom projektu, morali smo promijeniti plan stana – iz standardnog stana s dvije spavaće sobe stvorili smo stan s otvorenim planom kombiniranjem dnevnog boravka s kuhinjom te izradom dvaju manjih ormara. Odlučili smo napraviti neke kontraste pomoću različitih materijala i tekstura, kao što je sirovi beton na stropu", objasnili su arhitekti.

Ideja ovog stana je bilo stvoriti što je više moguće slobodnog prostora bez zidova. U spavaćoj sobi se stoga zbog otvorenog prostora nalazi kada iz koje možete gledati tv i uživati u utakmicama. Brojevi na stolicama koje se nalaze u kuhinji stvoreni su prema stvarnim brojevima vlasnika i njegovih prijatelja na nogometnim dresovima.