Kako bi moderan obiteljski dom trebao izgledati?

| Design |

LLI Design studio nedavno je završio s The Butterton projektom koji je u planu imao potpuni make-over prizemlja novoizgrađene kuće u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji. Klijenti, mladi ljubavni i poslovni par s dvoje djece, htjeli su moderan izgled koji nije hladan i klinički. Htjeli su da njihov dom bude mjesto gdje se mogli opustiti i zabaviti, ali da u isto vrijeme zadovoljava i odrađuje sve funkcije praktične obiteljske kuće.

Izračunato je da je 40% prostora vrlo rijetko korišteno što je veoma važan čimbenik u planiranju projekta. Dizajneri u LLI Designu predložili su otvoreniji plan dnevnog boraka koji bi više odgovarao obiteljskom stilu života.

U obiteljskom prostoru uređenje je veoma jednostavno, ali s izražajnim i jakim stilskim linijama, poput jarko crvenog kauča u retro stilu. Ograničena paleta sive, krem, crne i crvene dodaju osjećaj dramatičnosti u prostoru, a sam je hodnik prenamijenjen u TV-salon zbog  nedostatka prirodnog svjetla. To je bio veoma važan pothvat kako bi ova soba postala topla, gostoljubiva i ugodna pogotovo zato jer dugo vremena nije bila toliko korištena.

Nova rasvjeta shema je redizajnirana i uvedena, uključujući nove spojnice i vrtnu rasvjetu. Inteligentni rasvjetni sustav instaliran je u cilju stvaranja raspoloženja, ambijenta i prezentacije vremenskih događanja iznutra i izvana, a kontroliraju se lako pomoću tipkovnice na zidu ili pak s iPada i iPhonea.