c

It rasvjeta: King Edison - luster unutar žarulje

| Design |

King Edison lampa

Kada uređujemo dom, u startu se odlučujemo volimo li moderni minimalizam ili tradicionalno uređenje sa starinskim namještajem. U slučaju odabira jednog, u principu totalno isključujemo ono drugo, osim ako se ne radi recimo o baroknoj stolici reinterpretiranoj na moderan način koji ljubitelji današnjeg „bijelog minimalizma“ ipak vole smjestiti u svoje domove. No pronašli smo jednu odlično osmišljenu lampu, koja kombinira upravo ova dva stila, moderan i tradicionalan i spaja ga u nešto što se može uklopiti u svaki stil uređenja doma.

King Edison lampa
King Edison lampa

Viseću „King Edison“ lampu koja kombinira dizajn i funkcionalnost osmislio je engleski dizajnerski dvojac Young & Battaglia za svoj online dućan Mineheart. U veliku vanjsku staklenu žarulju sa srebrnim mat kromiranim gornjim djelom smjestili su mali raskošni zlatni luster na kojemu su žaruljice koje izgledaju poput svijeća i sve to stavili da visi na svilenkastom kablu. Jednostavna ideja i jako efektan izgled ovu žarulju mogu smjestiti u svaki dnevni boravak ili blagovaonicu.

„King Edison“ lampa ime je dobila po svom izgledu, vanjski dio po izumitelju žarulje Thomasu Alvi Edisonu, dok je unutarnji dio gdje se nalazi luster kao iz doba francuskih kraljeva i koji i danas krasi brojne kraljevske palače i dvorce zaslužan za riječ „King“ u imenu.

Cijena joj je oko 4.300 kuna, a može se kupiti u online dućanu Mineheart. Ako već ne u nekom domu, nadamo se da ćemo ovaj odličan dizajnerski komad rasvjete uskoro vidjeti u nekom hrvatskom dućanu ili restoranu.