Kako izgleda idealna kuća za odmor?

| Design |

Casa del Viento u Meksiku

Kako nam se svibanj približava kraju, sve više razmišljamo o odmoru. Bilo da se radilo o odlasku na more, na neko naše tajno i skriveno mjesto, u planine koje su u ovo doba godine hladnija destinacija pravog osvježenja ili pak odlasku na neko krstarenje, svi smo već pomalo u mislima u tim danima kada će na vrata zakucati i godišnji odmor. Upravo zato, s pravom razmišljamo kako igleda naše idealno mjesto, idealna kuća za odmor. Kada smo naišli na ovu kuću smještenu u Tepoztlanu, gradu u Meksiku, odmah smo pomislili kako bi bilo divno tamo se odmoriti.

Odražavajući kulturni miks koji karakterizira Meksiko, arhitektura ove kuće obuhvaća različite materijale počevši od izloženog betona i stakla u kombinaciji s tradicionalnim kamenom koji je čine kombinacijom tradicionalnog i modernog. Sigurni smo kako je ovo impozantno moderno zdanje, zajedno s predivnom terasom i bazenom koji čine idealno mjesto za opuštanje idealno mjesto za odmor svakog od vas.

Casa del Viento u Meksiku
Casa del Viento u Meksiku

Naravno, Casa del Viento, kako je naziv ove kuće, ne bi bila što jeste da nije i "pametna", tako njene održive karakteristike uključuju korištenje solarnih grijača, sistema za skupljanje kišnice i prirodnu ventilaciju, a kako ova šarenolika kuća izgleda, dok se pokušavate tamo teleportirati, pogledajte u našoj galeriji.