Fizerski salon u kakav nikad niste ušli

| Design |

Iako biste na prvi pogled mogli reći da se radi o umjetničkoj galeriji ili malenom kazalištu, detaljniji će vas pogled potpuno razuvjeriti. Iz stare ljekarne na kutu ulice u Ateni (okrug Kolonaki) nastao je neobičan i zanimljiv frizerski salon „Talkin' Heads o kojem pričaju mnogi iz dizajnerskog svijeta.

"Talkin' Heads", Atena
"Talkin' Heads", Atena

Kreirao ga je londonski dizajnerski studio Bureau de Change s veoma zanimljivim konceptom dizajna – glavna tema im je bila kazališna pozornica. Udaljavajući se od tradicionalnih frizerskih salona, ovaj je prostor od 50 kvadratnih metara podijeljen na dvije etaže, dobio svoju frizersku pozornicu i backstage. U glavnoj prostoriji sa stropa visi čak 130 pojedinačnih i potpuno različitih okvira za slike postavljenih na šaljiv način, od kojih je većina prazna, no neke krasi i ogledalo.

"Talkin' Heads", Atena
"Talkin' Heads", Atena

Prirodno je svjetlo maksimalno iskorišteno, a postavljene stolice i ogledala gdje se i odvija radnja fiziranja potiče na bolju socijalnu interakciju između frizera i klijenta. Ovaj potpuno drugačiji pristup frizerskom salonu mogao bi postati praksa jer se zbog ovakog prostora klijent osjeća kao da se kulturno uzdizao prilikom šišanja i ostalih preinaka.

"Talkin' Heads", Atena
"Talkin' Heads", Atena