Fenomenalan mikro-stan s kućnim kinom, kadom i teretanom

| Design |

Pored astronomskih cijena nekretnina u Hong Kongu koje su jedne od najskupljih na svijetu, svaki kvadratni metar slobodnog prostora se broji. Michelle i Andy, par koji je očajnički želio živjeti u središnjoj četvrti Hong Konga, zaposlio je arhitekte iz dizajnerskog studija LAAB kako bi im potpuno opremili mikro-stan s velikom kuhinjom, velikom kadom, kućnim kinom, teretanom, prostorom za 3 mačke i obilje prostora za pohranu u samo 28,7 četvornih metara površine. Kako bi ostvarili njihove ambiciozne planove, LAAB je morao razmotriti tradicionalne pojmove rezidencijalnog stanovanja. 

Nevjerojatno je kako prostor s kadom može poprimiti nekoliko različitih oblika - može postati tradicionalna kupaonica s kadom; zasebna kupka, kako bi se gost mogao otuširati dok je domaćin pere zube (ili obratno); prostor za sjedenje za kućno kino ili prostor za veliku grupi prijatelja te spavaća soba za kraći boravak gosta. Spomenute se konfiguracije mogu se jednostavno kombinirati i mijenjati. Prema arhitektima, postizanje tog stupnja fleksibilnosti potrebno je više od 30 dizajnerskih ponavljanja i velike količine eksperimentiranja.

LAAB

Svi elementi - od zakrivljenog TV-a do stola kojeg bismo inače imali u blagovaonici - dizajnirani su tako da ih je lako sakriti od pogleda, osiguravajući domu osjećaj organiziranosti i prostranosti.
 
Kuća je opremljena high-tech tehnologijom, uključujući i pametne elektroničke ključeve za ulazna vrata koje možete poslati svojim prijateljima putem aplikacije te Philips Hue žaruljama koje mijenjaju boje putem aplikacija i služe umjesto alarma.

LAAB

Zbog triju mačaka morala su se uključiti područja s 'pistom' oko stropa, ladicu s hranom skrivenu među kuhinjskom pohranom i skrivenu pećinu za opuštanje. Mačke imaju svoj WC, a čak su opremljene i s vlastitim sustavom ventilacije koji čuva stan bez ikakvih neželjenih mirisa.

LAAB