Evo kako izgleda kuća s najboljim minimalističkim planom ikad osmišljenim

| Design |

Čak i da niste fan minimalističkog  dizajna, ovaj izvanrednu vilu pod nazivom „The Glass Pavilion“ jednostavno morate vidjeti. Arhitekti za nju kažu da je kuća s najboljim ikad napravljenim minimalističkim planom. No čak i da nije, svakako oduzima dah jer djeluje kao muzej u kojem bi se moglo živjeti bez prevelikih briga.

Kuću je projektirao i sam sebi sagradio slavni arhitekt Steve Hermann iz Los Angelesa i to već 2010. godine u Montecitou u Santa Barbari inspiriran Philipom Johnsonom i njegovim projektom „Glass House“. No nedavno ju je odlučio prodati po cijeni od 30 milijuna dolara, ali samo za ogoljenu kuću bez namještaja, umjetnina i automobila. Naravno, u tom naumu nije uspio, stoga je cijenu kuće spustio na 24 milijuna dolara i doista ju prodao.

Što se samo dizajna tiče, pretpostavljamo da 95% ljudi ne bi živjelo u ovoj vili zbog previše staklenih zidova koji nude gotovo nikakvu privatnost. No upravo je to ono što ovu kuću čini tako posebnom i drugačijom od ostalih domova (i svakako svjetlijom). Iako se svaka prostorija nalazi u otvorenom i zatvorenom izadnju, priznati moramo da je buđenje u ovakvom dvorištu gotovo teško nadmašiti.