Eko-kuća iz bajke za samo 3.600 eura!

| Design |

Simon Dale eko housse

Simon Dale je simpatični obiteljski čovjek, fotograf i umjetnik, rodom iz Walesa iz Velike Britanije. Njegov interes za samoodrživost i ekološku svijest vodio ga je prema tome da za sebe i svoju obitelj sam izgradi svoj vlastiti dom iz bajke, najtopliji i najljepši, a ujedno baš onakav kakav želi. Ekološki!

Simon Dale eko housse
Simon Dale eko housse

Koštao ga je samo 3.000 funti (nešto više od 3.600 eura). On kaže da su ga dva glavna razloga motivirala da napravi ovakvu kućicu. Prvi razlog je taj što želi živjeti po svom, na svoj vlastiti način i biti sretan. “Slijeđenje snova čini naše duše živim”, kaže Dale. Drugi razlog je ekologija - želja da pokaže da se ipak može nešto učiniti za spas naše planete, koje je, po njegovim riječima, trenutno katastrofalno! Prilikom izgradnje kuće, Dale nije koristio mašine, već ručne alate. Kuću grije drvima, a koristi i solarne panele kako bi iskoristio energiju sunca. Čitava kuća je “ekološka”, a nije u pitanju samo gradnja kuće već i sam način života, koji uključuje sadnju voća i povrća iz svog vrta i općenito zdravu prehranu. U galeriji pogledajte Simonovu kućicu iz snova, Simona i njegovu suprugu Jasmine Saville te njihovo dvoje djece koji istinski uživaju u takvom načinu života u eko-hobbit-kućici.

U međuvremenu, od kućice za njegovu obitelj do danas, razvio se projekt izgradnje takvog eko sela, a ako i vi želite znati kako napraviti jednu takvu kućicu za sebe, sve informacije možete saznati na njegovoj stranici www.simondale.net.