Dizajnerska fotelja s hrvatskim potpisom osvaja svijet

| Design |

Zoran Jedrejčić, hrvatski je dizajner, rođeni Splićanin koji je nakon završenog studija arhitekture na Sveučilištu u Zagrebu nastavio školavanje u Italiji i Njemačkoj. Sedam je godina surađivao s poznatim, sada pokojnim arhitektom i dizajnerom Ettoreom Sottsassom nakon čega je otvorio svoj dizajnerski studio u Milanu, a nedavno i Beogradu.

Stolica Armada High Armchair Zorana Jedrejčića

Osim što je surađivao s poznatim dizajnerskim brendovima i kućama poput 3M-a,  Artisana, BRF Coloursa, Dada kuhinja, Fratelli Guzzinija, Molteni&C-a, Nambea i Segisa, osvojio je i nekoliko Red Dot te IF nagrada, a radovi su mu bili izloženi diljem svijeta, između ostalih i u newyorškoj MoMi.

Stolica Armada High Armchair Zorana Jedrejčića

Zoran je nedavno dizajnirao i osmislio zanimljivu stolicu, Armada High Armchair za kompaniju Hookl und Stool. Armada High Armchair posebna je osim po svojem specifičnom dizajnu po svojoj izuzetnoj lakoći koja se dobila kombiniranjem najtanjih materijala čime je ovaj komad namještaja dobio sasvim skulpturalni izgled pa će biti odličan dodatak za svaki dnevni boravak, ali i hodnik i spavaću sobu.

Stolica Armada High Armchair Zorana Jedrejčića

Sa svojom posebno razvijenom statikom, konstrukcija cijele stolice je napravljena od čelika što dodatno naglašava eleganciju i čistoću te oštrinu dizajna koji potpisuje Zoran.

Stolica Armada High Armchair Zorana Jedrejčića

Samo sjedalo je napravljeno od tankog čelika i presvlake od visoko kvalitetne kože ili krzna. Ono što je zanimljivo da jedinstveni magnetni sustav spaja različite vrste jastuka i ostalih spravica s sjedalom. Noge, odnosno stalak Armada High stolica napravljen je od različitih vrsta  punog drva poput brijesta, oraha i trešnje.

Stolica Armada High Armchair Zorana Jedrejčića

Osim što se prodaje u klasičnim dimenzijama, može biti napravljena i po mjeri i spoecifikacijama klijenata vezano uz veličinu i materijale presvlake. Mnogi su svjetski poznati portali i dzajnerski časopisi oduševljeni ovim dizajnom i sigurni smo kako će nekoliko komada završiti i u domaćim dnevnim boravcima. U našoj galeriji pogledajte sve fotografije i detalje ove zanimljive fotelje.