Butik hotel u Mađarskoj iz kojeg nećete htjeti izaći

| Design |

Butik hotel je mjesto gdje privlačni faktor nije isključivo turistički krajolik, već sama arhitektura i dizajn. U ovom slučaju, radi se o Butik Design Rooms hotelu koji se nalazi u Abádszalóku, malom mađarskom selu na umjetnom jezeru Tise između Budimpešte i Debrecena. Vlasnici su željeli svoj stari motel preurediti i napraviti atrakciju od njega pri čemu im je pomogao Singer Design Studio. Složit ćete se s nama da su u tome i uspjeli.

Lobby
Lobby

Interijer i eksterijer napravljeni su od prirodnih i trajnih elemenata koji odlično komuniciraju s okolinom, a opet nikako svojim oblikom nisu dosadni i obični. Zbog lokanih propisa, hotel je morao zadržati originalan vanjski izgled, a koristili su se samo materijali poput kvarcita, trodimenzionalnih drvenih ploča, zahrđalih čeličnih nosača i stakla. Ostaci prethodne strukture vidljivi su kroz sivi krov i ožbukanu fasadu. Svakako vanjskom izgledu hotela pripomaže veliki bazen i niz različitih terasa.

Restoran
Restoran

Hotel ima svega 6 soba, no svaka od njih ima svoju temu. „Oak Room“ soba je inspirirana šumom i sve u njoj je napravljeno od drveta – umivaonik, svjetiljke, zidne obloge, fotelja pa čak i tepih. Osim toga, dekoracije u sobi prikupljene su iz cijeloga svjeta kako bi stvorile pravi osjećaj šume. „Water Room“ definirana je svojim bojama, svjetlima i mirnom atmosferom koja unutra vlada kao da plutate na vodi. 

"Oak Room"

 Ice Room“ posebno je napravljena za ljubitelje leda, a „Fire Room“ je soba koja se jedina povezuje s starim, originalnim izgledom hotela. „Bird Room“ napravljena je posebno za osobe s invaliditetom što samom hotelu doista pridodaje na važnosti. Soba s kojom se vlasnici ponajviše ponose je „Boat Room“ koja je ujedno i najveća soba. Osim što u njoj možemo pronaći jacuzzi-kadu izgrađenu u malom brodiću, ova soba odiše pravom mađarskom tradicijom. 

"Boat Room"