5 ključnih savjeta koji će drastično uljepšati malenu kupaonicu

| Design |

Uređnje malih kupaonica

Malene kupaonice možda izgledaju kao težak zadatak kada je upitaju dizajn interijera, no uz našu malu pomoć, shvatit ćete da postoji doista mnogo pametnih načina kako maleni prostor pretvoriti u veći te kako svoju skučenu kupaonicu pretvoriti u funkcionalnu prostoriju s mnogo prostora za pohranu.

Vrijeme koje potrošite u kupoanici jednostavno zaslužuje da bude provedeno u prostoru do kojeg nemate otpora. Većina malih stanova suočeno je s nedostatkom prostora općenito, a kamoli kada je u pitanju kupaonica. No kako za sve postoji rješnje tako smo i za malene kupaonice smislili nešto – danas smo vam pripremili 5 načina kako jednostavno, efikasno i brzo možete redizajnirati svoju staru malenu kupaonicu u prostor koji će postati vaše omiljeno utočište.

  • Dodajte mjesta za pohranu
Uređnje malih kupaonica
Uređnje malih kupaonica

Umjesto da u kupaonicu ubacujte ogromne komade namještaja za skladištenje predmeta, sve svoje šarene predmete i ručnike posložite na otvorene police. To će prostoru dodati toplinu i razigranost bojama i stvoriti dodatni prostor. Ispod umivaonika postavite zavjesicu i sakrijte sva sredstva za čišćenje, a pletene košare koje ćete postaviti na police savršeno će zamijeniti ladice.

  • Budite funkcionalni
Uređnje malih kupaonica
Uređnje malih kupaonica

Funkcionalnost je ključ malenih kupaonica jer takvi prostori mogu lako dovesti do neželjenog nereda stoga budite oprezni kada dodajte elemente – oni moraju imati svoju svrhu jer bi ukrasi samo nepotrebno dodatno gušili prostor. Vatu pospremite u staklene posude, ugradite košaru za prljavo rublje ispod umivaonika ili iznad preilice te dodajte stolice koja bi vam mogla pomoći pri odlaganju stvari.

  • Paleta boja
Uređnje malih kupaonica
Uređnje malih kupaonica

Kada je u pitanju bojanje malenih kupaonica veoma je važno dobro isplanirati paletu boja. Obavezno koristite neutralnu paletu boja koja neće ugušiti prostor već ga učiniti većim i umirujućim. Koristiti možete i teksture te uzorke, ali u neutralnim tonovima kako biste pridodali na kreativnosti i dubini. I ne zaboravite, bijela se uvijek veže uz čistoću.

  • Iskoristite prostor iznad wc-a
Uređnje malih kupaonica
Uređnje malih kupaonica

Obično o prostoru iznad samog wc-a gotovo nikad ne razmišljamo, no upravo to mjesto gdje možete pohraniti predmete koje morate imati u kupaonici. Radi li se o wc papiru ili ručnicima, ovo je mjesto gdje možete pokazati i svoje dizajnerske sposobnosti za koje smo sigurni da će se pokaziti i više nego odličnima.

  • Rustikalna nota uljepšat će i najmanju kupaonicu
Uređnje malih kupaonica
Uređnje malih kupaonica

Rustikalna dekoracija nikad ne izlazi iz mode tako ni tradicionalna upotreba drveta u kupaonicama, malene kade, stolice i ostali namještaj koji se nekada koristio u kupaonicama. Samo pripazite da ne pretjerate.