12 najneobičnijh i najzabavnijih ureda na svijetu

| Design |

Nokia

Većina nas radi u klasičnim uredima s nekoliko prostorija i jednostavnim uređenjem - stolovima, stolicama i računalima, stoga priznajemo - uredski prostori mogu biti itekako dosadni. Iako svoj posao ne bi mijenjali, definitivno bi mogli raditi u prostorijama koje imaju velike IT kompanije koje su na neki način redefinirale kako poslovni prostori trebaju izgledati, pogotovo u ovo snježno ponedjeljno jutro.

Google
Google

Iako je nekada, kao i u mnogim kompanijama i danas, bilo normalno na posao ići u odijelima, kompletima, s poslovnim cipelama i sjediti u klasičnim uredima cijelo radno vrijeme, kompanije poput Googlea, Facebooka, Dropboxa i Lega ta su formalna pravila promijenila. 

White Mountain Office
White Mountain Office

Svi oni koji rade u nekoj od ovih kompanija mogu se odijevati puno ležernije, uživati u besplatnoj hrani, slatkišima, prostorijama za igru i opuštanje, neobičnim kinima i teretanama. Sve ovo osmišljeno je kako bi se zaposlenici osjećali sretno, ispunjeno te kako bi ih se inspiriralo da budu energičniji i kreativniji te da rade bolje, više i efikasnije. Ipak upravo u uredu provode većinu svog vremena pa ga mogu nazvati i drugim domom, a znamo kako se kod kuće trebamo osjećati.

Inventionland Design Factory
Inventionland Design Factory

Iako možda trenutno ne radite u ovim kompanijama, to ne znači da jednog dana možda nećete ili pak da poduzeće u kojem vi radite neće u budućnosti tako izgledati. Do tada, u našoj galeriji donosimo vam naš odabir 12 najkreativnijih, najneobičnijih i najbolje uređenih ureda koje smo vidjeli.

Google
Google ured