Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene

| Lifestyle |

Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene
SuperUho2014.

Ususret jednom od zanimljivijih i drugačijih festivala ovo ljeto, SuperUhu na plaži Banj u Šibeniku, razmišljali smo kako vam možemo olakšati tri dana kampiranja koja su, koliko god zabavna i zaista nezaboravna, ponekad i vrlo neudobna i naporna. 

Muškarci puno rjeđe rade probleme kada je život u šatoru u pitanju. Budimo realni, osim osnovne higijene i podloge za spavanje, rijetko kojem treba išta više. S druge strane, žene su puno osjetljivije, a pritom se i vole sređivati. Vjerujemo da vam niti jednoj nije svejedno kako ćete izgledati u prvom redu svog najdražeg benda.

Upravo zato složili smo vam opširnu listu toga što trebate znati o svemu kada idete prvi put kampirati. Uzmete li u obzir da komoditet ta tri dana nije primarna stvar, znamo da ćete se izvrsno snaći.

1) Šator - Postoje razne veličine, neki su komforniji od drugih, drugi prozračniji etc. Dobar šator može značiti bolji i kvalitetniji boravak, bilo to u vidu više "soba" ili visine šatora, više pretinaca za spremanje stvari ili kukica, dva sloja kako bi regulirali toplinu… Obratite pozornost i na to da šator koji kupujete možete sami složiti u relativno brzom roku, i uvijek ciljajte na mjesto u što većem hladu (ako vas je više, možete uložiti i u tendu!), sa što manje kamenja kako bi tlo bilo što mekanije a vaš boravak što ugodniji.

2) Kukice i špaga - Većina šatora ima kukice na koje možete objesiti vrećice, što je idealno mjesto za držanje hrane (voća, žitarica, nekonzerviranog) jer je van dosega mrava i raznih buba koje mogu zalutati u vaš šator. Na iste kukice možete objesiti i prijenosnu svjetiljku kako bi vam olakšala večernje spremanje i kopanje po torbi.

Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene
Šibenik

3) Svjetiljka - Ako ne planirate biti na koncertima već u 4 popodne, obavezno ponesite svjetiljku. Možda čak i više njih, poput ručne ili one koju možete objesiti za šator ili na špagu. Budite sigurni da je njena svjetlosna moć dovoljno jaka ako čete se šminkati pred mrak.

4) Podloga + vreća za spavanje - Ovo je obavezna oprema za kampiranje u prirodi! Bit će vam lakše i ugodnije nalazila se na ravnoj ili nešto ruralnijoj podlozi, a vreća će vas držati toplima, ali i dalje od uboda komaraca i ostalih životinja.

5) Luftić/madrac na napuhavanje - Velik broj ljudi ne nosi dodatne madrace na napuhavanje (kakve možete kupiti primjerice u Top Shopu) ali ako si možete priuštiti jedan, svakako to napravite, a posebice ako imate problema sa spavanjem ne tvrđim podlogama. Uz posteljinu i maleni putni jastuk čak i spavanje u šatoru može biti veoma ugodno, a sigurno ćete primijetiti razliku u odnosu na tanju podlogu.

6) Tuširanje/WC - Većina organiziranih festivalskih kampova funkcionira na principu toitoi toaleta i tuševa, te većinom nema tople vode, osim ako se ne zagrije od sunca tijekom dana. Nije najsretniji izbor, no i to se može izdržati. Pokušajte se tuširati što ranije. Što je vani tamnije, teže je tuširati se u maloj kabini bez svjetla. Ako blizu kampa postoji i veći organizirani kamp (poput Solarisa) probajte se ušuljati k njima prije odlaska do kampa, a savjetujemo da već tamo obavite i šminkanje. Ako se ipak odlučite tuširati u kampu, neka to bude što kraće — vjerojatnost je da iza vas još puno cura čeka svoj red.

Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene
Raspored i plan festivala SuperUho 2014.

7) Šminkanje + Kozmetika - Na kampiranje nosite samo ono što zbilja trebate. Ako je to moguće, ponesite mini-pakiranja kozmetike koju koristite, a od šminke nosite ono najpotrebnije (ili unaprijed isplanirajte što nositi - u skladu s odjećom) — šampon/regenerator 2in1, sredstvo za čišćenje lica (najbolje maramice, najkompaktnije), kremu za sunčanje i kremu za hidrataciju (s UV zaštitom), bb kremu (preko ljeta probajte što manje koristiti puder), pincetu, maskaru, olovku ili nešto drugo za što smatrate da je apsolutno krucijalno za vaš "ljepši" izgled. Ne zaboravite ponijeti i vlastitu pastu za zube i ne računajte na to da ce ju netko drugi imati, nerijetko se dogodi da svi razmišljaju na isti način. Pametan je izbor ponijeti i šampon za suho pranje uz kojeg ćete taman uštedjeti jedan dan pranja kose, a imajte na umu ako vam je šaotr na suncu da će vam se sva šminka otopiti, pa je radije nosite sa sobom.

8) Parfemi - Neki kampovi ne dopuštaju unos ikakvih staklenih bočica. Ako ne želite riskirati ostavljanje svog najdražeg parfema na ulazu, prebacite se na ljetnu varijantu (body mistovi) ili nabavite plastičnu bočicu kao privremeno rješenje.

9) Prijenosno ogledalo - Ukoliko niste najspretniji s malim džepnim ogledalom, a i zanima vas kako izgledate ujutro kad se probudite, obavezno uzmite prijenosno ogledalo. Većina festivala u sklopu toaleta/prostora za pranje zubiju/ruku ne nudi ogledala, što uvjetuje i prostor za šminkanje. Ako ga zaboravite, nije ni tu kraj svijeta. Zgrabite frendicu za ruku i našminkajte jedna drugu! Naravno, ukoliko imate dovoljno povjerenja u nju. :)

10) Odjeća - Unaprijed isplanirajte što ćete nositi po danima. To ne samo da će vam smanjiti težinu torbe i omogućiti više prostora u šatoru već će smanjiti i vrijeme potrebno za spremanje za odlazak na koncert/izlazak. Nosite što manje odjeće i uvijek je spremite u torbu nakon korištenja, ne želite riskirati s bacanjem odjeće svuda po šatoru, koliko god čist bio.

11) Ručnik - Nosite jedan za plažu, a drugi za tuširanje. Nemojte nositi ručnik za lice, umjesto njega ponesite paket maramica za lice — osim što su jednokratne, kompaktnije i ne zauzimaju puno mjesta, one su i bolje za vašu kožu od ručnika kojega ćete teško oprati usred kampa ako se zaprlja. I zapamtite, tapkanjem do suhe kože!

Ususret SuperUhu: Kampiranje 101 za žene
SuperUho je službeno počelo!

12) First aid - U vašem setu za prvu pomoć neka se obavezno nađu pinceta, grickalica, flasteri, sredstvo protiv komaraca (Autan!) i za odbijanje kukaca (krema za tijelo, zelena spirala, sprej…), tablete za bolove, higijenski ulošci i tamponi (čak i ako ne očekujete menstruaciju) te bočica za vodu. Bitno je da uvijek pijete puno tekućine i svakodnevno hidratizirate tijelo. U sklopu kampa nalazit će se i prostor za hitnu pomoć, za sve ostale potrebe uvijek se možete obratiti njima. Ne zaboravi i maramice te toalet papir!

Kao najbitnije od svega naveli bi da šator morate održavati čistim, ali i sredstvo za dezinfikaciju i vlažne maramice kao nešto što uvijek morate imati kraj sebe! Često se zna dogoditi da se osjećate prljavo koliko god puta oprali ruke, tu će mala bočica sredstva za dezinfekciju savršeno uletjeti i pomoći vam da se osjećate svježe.

SuperUho službeno počinje danas koncertom The Nationala na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, a isti koncert održat će se i sutra na istoj lokaciji. Sam festival počinje u nedjelju. Nadamo se da smo vam olakšali pakiranje pred kamp, i čisto da znate, njihov kamp ima i WiFi! Vidimo se!