Vrhunski odmor u Toscani: Borgo San Luigi Toscana Resort

| Travel |

Hotel Borgo San Luigi Toscana Resort

Za nedavnog posjeta u Toscanu, odsjela sam u samom njenom srcu, mirnom prirodnom zelenom kutku, u idiličnom resortu San Luigi, smještenom u  blizini malog seoceta Monteriggiona (4 km), na putu lokalne ceste između Siene i Firence.

Kod ponovnog odlaska u Toscanu, želim nekoliko dana odsjesti upravo ondje…

Hotel Borgo San Luigi Toscana Resort
Hotel Borgo San Luigi Toscana Resort

Resort se proteže na nestvarnih 60.000 četvornih metara, a hotel (4 zvjezdice) ima 73 soba, većinu s terasom i vlastitim vrtom što gostima nudi uživanje i potpuno opuštanje u tišini na otvorenom te savršenu privatnost. ​ Hotel, ja bih prije rekla dvorac, potječe iz sedamnaestog stoljeća i do danas iako obnovljen i dotjeran nije izgubio ništa od svoje ruralne veličanstvene toskanske arhitekture. Glavna kuća te sve okolne vile i staje na imanju obnovljene su s velikom pažnjom kako bi se dobila savršena ravnoteža između autentičnosti izvornih struktura i prirodnog parka. I sam namještaj u sobama podsjeća na atmosferu drevnih seoskih plemenitaških kuća. Osobno sam bila smještena u sobu s najvećim kraljevskim krevetom ikad u kojem sam spavala, pod starinskim hrastovim gredama, s čarobnim pogledom na imanje…

Sam ulazak u resort je vrlo impresivan.  S pravilnim drvoredom jablana i nepreglednim vrtovima raznobojnog cvijeća te opojnim mirisima lavande podsjeća na bajku iz nekog, zaista davnog i nestvarnog stoljeća. I sama cestica je šodrana, namjerno ne popločena te daje pečat originalnosti. Cjelokupan doživljaj već na prvi pogled je čaroban i odaje tradicionalnu toskansku atmosferu. Svi su vrlo ljubazni i druželjubivi i na svakom koraku žele ugoditi gostu.

Hotel Borgo San Luigi Toscana Resort
Hotel Borgo San Luigi Toscana Resort

Preko dana godi opuštanje na suncu uz impresivan bazen i sjene starih stabala, maslina, uz pregršt raznobojnog cvijeća i mirisa začina, a navečer uz svjetlost svijeća i sjajnu gastro ponudu čak dva internacionalnog restorana te bara, nitko nema ni potrebe ići igdje drugdje. Vrhunski chefovi spajaju tradicionalne toskanske okuse sa svim željama gostiju i žele im maksimalno ugoditi pa tako pripremaju i posebna jela i za one koji ne jedu meso ili kruh. Bogati švedski stolovi ili meniji prema izboru nude zaista sve što srce može poželjeti…

Borgo San Luigi - Tuscany Resort - Gastronomia

Drugo ime za San Luigi je „Mjesto duše“ kako su ga prozvali mnogobrojni gosti koji se uvijek ponovo vraćaju ovom savršenom mjestu za odmor.

I ja ću se, nadam se, ponovo vratiti…