Usudite li se? Pogledajte dolje s jednih od najviših građevina na svijetu

| Travel |

Macau Tower

Dobrih 40 godina najviša je zgrada na svijetu bila smještena u New Yorku, a bio je to Empire State Building. Kažemo "bio" jer od tada su građene puno više građevine, a borba za najvišu i dalje traje. U međuvremenu su ga "prerasle" i zgrade World Trade Centera (na jedan vremenski period), Willis (Sears) Tower u Chicagu i Petronas Towers u Maleziji. Najveća borba oko toga tko će imati najvišu građevinu vodi se između azijskih zemalja i Bliskog istoka, a najizraženije je u Kini i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Najviša zgrada je trenutno Burj Khalifa u Dubaiju, a izgleda da je neko vrijeme neće nitko ni prestići.

Ako ste ikad bili u Parizu i penjali se na Eiffelov toranj, ostat ćete iznenađeni kad vam kažemo da je on u stvari među najnižim građevinama u grupi najviših - no morate se složiti da njegov vrh definitivno ne daje takav osjećaj!

Međutim, biste li se usudili fotkati s vrha neke od ovih građevina tako da vam noge vise niz zgradu? To su svakako jedne od najboljih fotografija koje kruže Internetom, no one istovremeno slede krv u žilama većine. Pretežito su djelo "ludih Rusa" - tandema kojeg čine Vadim Makhorov i Vitaliy Raskalov koji su zaslužni i za većinu fotki koje vam danas donosimo.

Istovremeno smo ljubomorni i prestravljeni. Pogledajte galeriju.

Usudite li se?  Pogledajte dolje niz najviše građevine svijeta
Najviše građevine svijeta