Top 10 europskih proljetnih destinacija koje morate posjetiti

| Travel |

Dubrovnik, Hrvatska

Kako smo već jasno i glasno zakoračili u proljeće, vrijeme da osjetimo romantiku koju Europa pruža tijekom ovog najšarenijeg godišnjeg doba. Bogata baština, arhitektura, umjetnost, glazba i dobra hrana i vino jedni su od glavnih elemenata što neki grad čini dobrom turističkom destinacijom, a kad na to nadodamo i ekspanzivni spisak muzeja, shopping centara, šarenih obala i šetnjica, već vidimo kako tražite najjeftinije letove za navedene destinacije. No o kome se zapravo radi?

Lisabon, Portugal
Lisabon, Portugal

Odabrane destinacije izabrala je novinarka Anisha Shah koja je nekada radila na BBC TV-u, a danas piše svoje putopise s luksuznih putovanja za Huffington Post – stoga valja naglasiti kako je među 10 najboljih gradova uvrstila i naš slavni Dubrovnik te dvije pomalo ne poznate destinacije: Matera u Italiji te Montreux u Švicarskoj.

Neke vas destinacije možda neće previše iznenaditi, no neke od njih doista su zanimljive i drugačije od ponuda koja često vidite na raznim stranicama koje nude putovanja. Stoga vam danas u galeriji predstavljamo top 10 proljetnih destinacija za koje se isplati potrošiti tjedan dana godišnjeg odmora i malo ušteđevine.

Matera, Italija
Matera, Italija