Što napraviti ako propustite let?

| Travel |

Instagram/ @tamara

Aerodromi su puni ljudi koji su zakasnili na let te panično traže rješenje da ne bi ostali u stranoj zemlji.
Neki zakasne radi prometa, neki prespavaju, a neki jednostavno potroše mnogo vremena tražeći check-in te avion odleti bez njih. Svi koji se nalaze u toj situaciji se u prvi trenutak osjećaju šokirano, a zatim bespomoćno.

Donosimo vam 3 savjeta o tome što trebate napraviti kada propustite let.

Nemojte paničariti
Da, ovo je osnovno i najsloženije pravilo. Jako je teško ostati miran kada svojom ili tuđom krivicom propustimo let. Ali vikanje i živciranje oko aviona koji je već otišao ga neće vratiti. Ono što zaista trebate uraditi je fokusirati se na to kako najbolje riješiti problem u kojem ste se našli. Stoga, smirite se i pokušajte razmišljati hladne glave te će sve vaše moždane ćelije surađivati s vama i brže ćete doći do rješenja.

Pitajte zaposlenike što možete učiniti
Ako propustite let u 12 sati, otiđite do info-pulta i raspitajte se kada je određen idući let za istu destinaciju. Veoma su česte situacije gdje se karta može zamijeniti za drugu ili gdje jednostavno možete rezervirati prvi idući let i stići na željenu destinaciju na vrijeme.
No, u nižerazrednim avio-kompanijama se često događa da vam se zaposlenik nasmije u lice kada mu zatražite zamjenu karte. Nemojte da vas ovo dodatno uznemiri.

Iskoristite vrijeme koje ste dobili jer ste izgubili let
Kada se nađete u situaciji u kojoj ste u stranoj državi, a idući let je tek dan poslije ili za više od deset sati, pokušajte maksimalno iskoristiti vrijeme koje imate. Ako vaš let ne kreće do sutra ujutro, pozovite taksi i rezervirajte hotel te obiđite grad i pokušajte izvući najbolje iz situacije u kojoj ste se našli. Mnogo je bolje vrijeme provesti istraživajući, nego žaleći za nečim što ne možete vratiti.