Špilja koja je postala životnim remek djelom

| Travel |

Ra Paulette je američki umjetnik koji svakog dana već deset godina pješači milju do svoje špilje od pješčenjaka koja se nalazi  sjeverno od New Mexica. Svoju je špilju Ra niz godina uređivao, rezbario, strugao po njoj i kopao duboko u planinu ne bi li stvorio ovo remek djelo vrijedno štovanja. Slike koje možete vidjeti u galeriji njegovo su životno djelo kojim se itekako može ponositi jer je apsolutno sve učinio sam.

Paulette je oduvijek bio pod utjecajem odnosa između ljudi, prirode i unutarnje duše. Svoje svakodnene šetnje šumom shvaća kao introspektivna hodočašća, a tvrdi da kad završi s uređivanjem špilje, ona će pružiti potpunu duhovnu obnovu i pružati ljudima osjećaj osobne dobrobiti za vrijeme raznih umjetničkih događanja.

 Špilja je osvijetljena isključivo otvorima na stropu, a dizajn se ne može usporediti ni s jednim specifičnim stilom, no svaki prostor pokazuje majstorstvo tekstura oživljeno prirodnom svjetošću. Paulette pokušava kombiniranjem osjećaja divljenja, ljepote i svetosti promijeniti naše akcije kao društvo i osvijestiti potrebu za promjenom.

Ra Paulette
Ra Paulette