Putovanje na škotski otok

| Travel |

Duisdale House Hotel

Prekrasna Škotska poznata je po svojim zelenim prostranstvima i magičnim dvorcima. No, svi znamo da to nije dovoljno da bi ljude privukli u daleke krajeve. Shvatili su to i bračni par Anne Gracie i kapetan Ken Gunn koji su nakon godina provedenih u ugostiteljstvu otvorili dva luksuzna hotela - Toravaig House i Duisdale House na Isle of Sky na zapadnoj obali Škotske.

Toravaig House renovirao se nekolika godina, ali isplatilo se kako bi postao pravi boutique hotel sa samo 9 soba, elegantnim dnevnim boravkom i kaminom, te glasovirom. Sve sobe spoj su suvremenog dizjna i kulturnog naslijeđa Škotske. Kad smo kod naslijeđa, ne smijemo zaboraviti njihov nenadmašan viski s kojim je Toravaig House itekako opskrbljen. Broje preko 30 vrsta, a to su samo oni koje možete vidjeti na policama. Tko zna što je još skriveno u podrumima...

Samo deset minuta vožnje niz cestu od Toravaigna nalazi se  Duisdale House hotel. Pogled mu također seže na zaljev Sound of Sleat, a nekad lovački dom iz 1860. godine pretvoren je u udoban hotel sa 17 soba.  Interijer mu je vrlo sličan Toravigu, ali razlikuju se po dodatnoj ponudi. Osim što u oba hotela možete uživati u miru i prirodi, Duisdale sojim gostima nudi 12 metarsku jedrilicu “Solus na Mara” i izlete oko otoka.  Vrijeme je da otkrijemo škotsku tisućljetnu povijest!