Predstavljamo 5 najviših hotela na svijetu

| Travel |

Najviši hoteli na svijetu

Bojite li se visine, ovo svakako nisu hoteli za vas! No maknete li vaš strah sa strane, mogli biste uživati u jednim od najluksuznijih smještaja na svijetu, koja istovremeno nude i spektakularan pogled.

Ponukani člankom kojega smo nedavno objavili, o tome koliko su visoke najviše građevine na svijetu, sada smo pronašli najviše hotele na svijetu, ili točnije Kini. Naime, kineska arhitektura sve više teži najvišim točkama i spektaklu, tako da su svi najviši hoteli smješteni u Shanghaiju, Beijingu i Guangzhou. U nastavku saznajte sve o njima.

5. Grand Hyatt Shanghai, Kina - Zauzimajući katove od 51. do 87. u Jin Mao Toweru, Grand Hyatt Shanghai nalazi se u samom centru Pudong i Lujiazui poslovne četvrti. Hotel nudi 555 elegantno opremljenih soba i apartmana, potpuno servisirati poslovni centar, Club Oasis Spa, nebeski bazen, fitness centar i poznati Cloud 9 restoran. Stvar koju svaki gost jednostavno mora napraviti je okupati se u njihovom "nebeskom" bazenu i pritom uživati u prekrasnom panoramskom pogledu na cijeli Shanghai.

Najviši hoteli na svijetu
Grand Hyatt Shanghai

4. Four Seasons Hotel Guangzhou, Kina - Postavljen između katova 74. i 98. od 103 kata Guangzhou IFC tornja, Four Seasons Hotel Guangzhou se nalazi pokraj Guangzhou operne kuće. Four Seasons Hotel Guangzhou ima sobe 344, uključujući i 42 apartmana koji su njihov najprostraniji smještaj. Ovaj hotel nudi lječilište, sobe s deluxe kupaonicama, Kumoi japanski restoran te Yu Yue Heen kineski restoran. Upravo njihov restoran na 100. katu tornja jednostavno morate isprobati. Nude zanimljiv riblji meni i hipnotički pogled na zvjezdano nebo - zaista posebno!

Najviši hoteli na svijetu
Four Seasons Guangzhou

3. St. Regis Shenzhen, Kina - Na visokom trećem mjestu od 73. do 100. kata Kingkey 100-a (najviša zgrada u Shenzhenu i osma najviša na svijetu), St. Regis Shenzhen neprimjetno spaja eleganciju starog svijeta s suvremenošću. Hotel ima 33 sobe i 257 apartmana, a neki od atraktivnosti su Iridium Spa i zatvoreni bazen, Fortune Soba s pogledom na grad, fitness centar i Elba talijanski restoran. Posebno moramo naglasiti i kvalitetnu urbanu vinariju na 100. katu imena "Decanter" koja nudi najveći izbor vina u Shenzhenu.

Najviši hoteli na svijetu
St. Regis Shenzhen

2. Park Hyatt Shanghai, China - Okupirajući podove od 79-93 kata Shanghai World Financial Centera (SWFC), ovo je jedan od najviših hotela na svijetu. Smješten u srcu Lujiazui, poslovnoj četvrti u Pudongu, gosti mogu uživati u otvorenom pogledu na panoramu grada i rijeke Huangpu iz bilo koje od svojih 174 luksuznih soba i apartmana. Hotel nudi izbor nekih od najpopularnijih restorana u gradu, kao što su 100 Century Avenue restoran sa zapadnom, japanskom i kineskom kuhinjom, posebno popularan po svojim europskim specijalitetima. Atrakcija hotela je predivan "beskrajni" bazen. Hotel ima i klub i spa, pa nakon burnog šangajskog noćnog života tamo možete doći na luksuzan oporavak.

Najviši hoteli na svijetu
Park Hyatt Shanghai

1. Ritz-Carlton, Hong Kong - Između 102-118 kata Međunarodnog Commerce Centre u Kowloon nalazi se službeno najviši hotel na svijetu, Ritz-Carlton. Na njegovim visokim katovima nalazi se 312 apartmana koji nude veličanstven pogled na grad. Hotel ima i spa na 116. katu, kao i zatvoreni bazen na 118. katu da bi se njihovi gosti maksimalno odmorili i opustili. Također, možete koristiti i njihov fitness centar te isprobati Tin Lung Heen restoran. Njihov longue bar "Ozon" je zapanjujuće mjesto na 490 metara nadmorske visine i daje vam dojam produžetka noćnog neba. Na kraju, možete i učiti profesionalno raditi koktele kod koktel majstora.

Najviši hoteli na svijetu
Ritz Carlton Hong Kong