Pogledajte što znači dobro fotografirati, a što je surova realnost destinacija

| Travel |

Ova zbirka fotografija veličanstvenih znamenitosti diljem svijeta pokazuje nam koliko je u fotografiji važno kadriranje, perspektiva i rasvjeta. Sve ove fotografije prikazuju isto mjesto, ali snimljeno iz blizine ili iz daljine. 

Promjena perspektive može promijeniti puno. Naravno, Brandenburška vrata i Mount Rushmore su veličanstveni kada su fotografirani na pravi način, ali oni mogu izgledati i puno manje i jednostavnije kada nisu centar priče već kada ih se ulovi s ostatkom prostora koji ih okružuje. Što mislite gdje se točno nalazi Piramide u Gizi, što okružuje Niagarine slapove i kakav je doživljaj kada gledate Mona Lisu?

Većina od nas vjerojatno misli da je Taj Mahal okružen netaknutom vrtovima  jer uvijek je fotografiran iz istog kuta, no zapušteni deponij smeća iza njega ispričati će nam još jednu, malo drugačiju priču. U našoj bogatoj galeriji pogledajte neke od najvažnijih svjetskih atrakcija kakve su na većinu fotografija i kakve su one zapravo kada proširite kut gledanja. Jeste li iznenađeni?