Urbano selo Philippa Starcka na Baliju

| Travel |

Stairs hotel, Bali

Iako prozvan resortom, najnovija “beba” Philippa Starcka, trenutno najpopularnijeg svjetskog produkt dizajnera podigao je turističku ponudu na sasvim novu razinu. “Stairs” hotel nalazi se na Baliju, a nastao je kao suradnja između Nicolasa Pazanina, Noela Cibrianija, Huguesa Revuelta  i već spomenutog Starcka koji je kreativna alfa i omega projekta. Starck je pak za svog dizajnerskog partnera angažirao Johna Perella, grafiti umjetnika iz njujorškog Harlema. 

12 vila, Café Pâtisserie, restoran, bar lounge, boutique, Mezzanine Biibliotèque, spa i dvorane za fitness dio su hotelskog kompleksa  dok su vile omeđene originalnim staklenim površinama i na taj način spojene s prekrasnim okolišem koji ih okružuje. Svaka od vila sastoji se od prostora za žiot, radne sobe, blagavaonice, kupaonice, sobe, glavne kupaonice, vanjske blagavaonice, terase, bazena i loungea uz bazen koji su napravljeni isključivo od prirodnih materijala te resort stavljaju na listu ekološki osviještenih destinacija. Gostima je na raspolaganju vrhunska usluga koja uključuje osobnog vratara s mogućnošću da vam u bilo koje doba može nabaviti sve što želite, od yoga instruktora do poklona za vaše suputnike. Također, u ponudi je i privatan trener, posluga u vilu, romantična večera u sobi, iPad dok, Nespresso aparat za kavu, mini bar, sef, usluga pranja rublja, WiFi, parking, VIP transfer iz zračne luke te cjelodnevni check in.

Ipak, najzanimljiviji dio vila sigurno su JohnOne staklene fasade. Kombinacija Starckovog francuskog i Perellovog harlemskog podrijetla stvorila je uistinu jedinstven svijet u dalekoj Indoneziji. Satrckovim riječima: “Stairs je hotel koji će postati pravo pleme, klub mladih, inteligentnih ljudi nove generacije koji će graditi jedan sasvim novi svijet I nastaviti viziju prekrasne priče o ljuskosti koju pronalazimo na Baliju.”