Nepoznata mjesta na Ibizi koja morate istražiti

| Travel |

Ibiza

Ibiza je vjerojatno najpoznatiji Balearski otok na svijetu. Tu je prestižnu i zavidnu titulu osvojila svojom reputacijom najboljih partyja na svijetu. No, iskusniji i nešto zahtjevniji putnici će ovu fantastičnu destinaciju prepoznati i kao otok duge povijesti, prapovijesnih pećinskih crteža, ali i od očiju javnosti skrivenih plaža koje će vas oduševiti. Ako se nađete na Ibizi ili upravo taj otok odaberete za svoj odmor, evo mjesta koje biste svakako trebali posjetiti, a koji se možda i neće naći u svim turističkim brošurama, ali su svakako vrijedni pažnje. 

San Juan 

Mirno selo na sjevernoj strani otoka jedan je od onih skrivenih dragulja koje smo spominjali. Okružen brdima i borovom šumom, ovaj pospani ruralni raj je definitivno izvan svake vrste žurbe i nemira. Ovdje život i vrijeme teku sporo i nitko nema problem s tim. Mali seoski trg i mnoštvo simpatičnih kafića i restorana oduševit će svakoga tko zaluta u ovaj kraj Ibize. 

Cala Salada 

Kratka vožnja od užurbanog San Antonia je dovoljna da otkrijete Cala Saladu, plažu na kojoj nećete naći puno ljudi što je zaista osvježavajuća stvar na Ibizi. Kristalno plava boja mora je ovdje zaista specifična, a ako ste već tu, nemojte propustiti otići do Ses Fontanelles, pećine s prapovijesnim crtežima.

San Juan i Cala Salada
San Juan i Cala Salada

Cala Martina 

Svi ljubiitelji ronjenja bi trebali posjetiti ovo mjesto jer se smatra kako je jedno od najboljih na Ibizi za uživanje u toj vrsti aktivnosti. Vrlo malo udaljena od grada El Cana, ova plaža također nije prenapučena turistima. Samo jedna surferska i ronilačka škola i nekolicina odličnih restorana i barova su jedino što postoji ovdje, ali upravo to je dio šarma. 

Es Vedra i Es Vedranell rezervati prirode

Ovi rezervati prirode uključuju niz stjenovitih otočića na jugozapadnoj strani otoka koji svojom ljepotom ostavljaju bez daha. Jedini stanovnici otoka su divlje koze i gušteri pa će svi ljubitelji netaknute prirode ovdje doći na svoje.

Cala Martina, Es Vedra i Es Vedranell rezervati prirode
Cala Martina, Es Vedra i Es Vedranell rezervati prirode