Najljepše plaže Australije

| Travel |

Plaže u Australiji

Poznato je kako je Australija poznata po svojim prekrasnim, dugim i pješčanim plažama. Kažu da posjetite sve australske plaže, svaki dan po jednu, da bi vam trebalo 28 godina. S obzirom na to kako je Australija zbog dobrih letova Qatar Airwaysa sve privlačnija Hrvatima, odlučili smo vam donijeti pregled najljepših plaža Australije kako bi znali na koje plaže da usmjerite svoju pozornost jer pretpostavljamo da ipak nećete imati toliko vremena da ih sve posjetite.

Whitehaven Beach

Whitehaven Beach; Whitsunday Island 

Jedna je od najljepših i najčišćih plaža u Australiji poznata po svom bijelom pijesku koji se sastoji od 98 % kvarca, a s kristalno čistim morem proteže se više od 7 km duž otoka Whitsunday.  Najfotografiranija je plaža u Australiji i ove godine je dobila nagradu kao najljepša plaža Australije po izboru putnika web stranice Tripadvisor. Na sjevernom kraju otoka je uvala po imenu Hill Inlet gdje plima prebacuje pijesak i vodu jedno preko drugoga te tako stvara prekrasan spoj boja.

Byron Bay Beach

Byron Bay Beach, Northern New South Wales

Konstanta grada Byron Bay, koji se razvijao od prvobitnog "hippy" izgleda do suvremenog urbanog izgleda, je ljepota njegovih plaža, koja ostaje nepromijenjena. Ono što pogoduje rastu popularnosti Byron Baya je blizina obližnjeg grada  Gold Coast kao i drugih popularnih destinacija na ovom dijelu australijskeg priobalja. Turiste u Byron Bay privlači i činjenica da je to "najistočnija točka centralne Australije", a taj položaj je najviše zaslužan za primamljivost ove plaže surferima sa najrazličitijih krajeva svijeta, jer je ona potpuno zaklonjena.

Noosa Main Beach

Noosa Main Beach, Sunshine Coast

Ova plaža je reprezentativni primjerak plaža iz ovog dijela obale. Ona posjeduje sve što jedna očaravajuća plaža treba da posjeduje - sitan, nježan pijesak, izvorno plavetnilo mora i divna morska i priobalna stvorenja. Na ovoj plaži možete uživati promatrajući dupine koji plivaju na priobalnim morskim valovima. Ova plaža je raj za surfere, pa u obližnjem parku čak postoji kuća za surfere koji se ovdje okupljaju početkom ožujka, kada se održava festival surfanja. Ipak,  ne trebate se plašiti velikih valova koji se rijetko pojavljuju jer je ova rajsko plava plaža ipak namijenjena prije svega za plivače, pa tek onda za surfere.

Burleigh Heads Beach

Burleigh Heads Beach, Gold Coast 

Samo ime ove obale kaže vam što biste mogli očekivati - samo najljepše boje, plavetnilo, uživanje i zadovoljstvo. Treba imati na umu da, iako je ova plaža zaista posebna, na njene obale zbog velike popularnosti dolazi gomila turista. Postoji jedan izuzetak na ovoj obali, a to je Burleigh plaža koja je sačuvala sve što je potrebno za jednu savršenu plažu, a to je – mirniji i tiši dio plaže za plivanje, prelijepe duge staze pokraj obale za šetnju, koje pružaju nevjerovatan pogled, kao i mir. Potpuno je nevjerovatno da će te u srcu urbanizirane i veoma posjećene obale pronaći ovako prelijepu, čistu i mirnu plažu, koju krasi netaknuta priroda. Njen pijesak je savršeno mek, neukaljan i blještav,  zbog toga što lokalno stanovništvo ima veoma razvijenu ekološku samosvijest  i poštovanje prema svojoj plaži.

Cable Beach

Cable Beach, Broome, Western Australia

Već pri prvom koraku na obalu Cable Beach biti će vam jasno zašto je posjetioci opisuju kao "neodoljivu", "savršenu", "nezaboravnu" i "ne postoje riječi koje bi opisale njenu ljepotu". Cable Beach  krasi ljepota njene netaknute prirode. Ono po čemu je ova plaža nadaleko poznata je po predivnom zalasku sunca. Smještena je na Indijskom oceanu, koji plaži daje opijajuće boje nezaboravnog zalaska sunca. Na plaži postoji caffe bar  za gledanje zalaska sunca u kome možete sjediti, ispijati svoje piće i uživati u čarobnim bojama blještave lopte koja uranja u Indijski ocean. Također, ovdje je i nezaobilazna, ali među turistima omiljena praksa - jahanje na devama dok traje zalazak sunca.