Za vikend posjetite neku od hrvatskih vinskih destinacija

| Travel |

Vinarija

Hrvatska, s nekoliko prepoznatljivih vinskih regija, preko 130 autohtonih sorti vinove loze i brojnim individualnim vinarima, uzbudljiva je destinacija za sve ljubitelje vina. Uglavnom proizvedena u malim količinama i u obiteljskim vinarijama, hrvatska su vina još uvijek u velikoj mjeri vezana za državne granice. Stoga uživanje u vinskoj turi nije samo uvid u uzbudljivu sadašnjost ove važne tradicije, već je to i jedinstvena prilika za kušanje vrhunskih vina kakva se drugdje u svijetu rijetko mogu pronaći. Studeni je inače mjesec u kojem prema tradiciji u pojedinim krajevima Hrvatske obilježavamo krštenje i slavljenje vina, Martinje koje je bilo prošli tjedan, pa nas je to nagnalo da u suradnji s Booking.com istražimo vinarije koje i van sezone nude besprijekornu ponudu vina, hrane i smještaja.

Vinarija

Putevima Istre - zasigurno najzanimljiva vinska lokacija u Istri koja nudi vinski experience i smještaj je Menghetti Wine hotel&Winery, ali obzirom da je on zatvorio svoja vrata za ovu sezonu, ostaje vam pričekati proljeće kada otvara svoju vrata. 

Istarski design hotel - Winery & Design hotel ROXANICH

Ako je čaša domaćeg vina na odmoru vaša ideja o raju pića, onda hrvatska Istra ima ukusan napitak za vas. Za ozbiljne ljubitelje vina posjet vinariji je dio svakog obilaska Istre ili Hrvatske pa je s razlogom na listi jedne od najboljih vinarija. Ne propustite priliku naučiti o proizvodnim tehnikama, istražiti goleme podrume i, naravno, kušati obilje konačnog proizvoda na stručno vođenom obilasku. Istra je jedna od omiljenih ljetnih destinacija, no ne smijemo je izostaviti ni kada spomenemo jesenska putovanja.

Roxanich vinarija

Gdje odsjesti: Tražite li malo romantike, gurmanske specijalitete i dobre lokacije, Winery & Design Hotel ROXANICH kombinacija je svega navedenog. Nalazi se u srednjovjekovnom gradu Motovunu, u samom srcu Istre, a sastoji se od stare kamene kuće, stare konobe, nove depandanse, podzemne garaže, ukopanog skladišta i vinskog podruma. Svojim oblikom i topografijom ova kompleksna građevina oponaša prirodni brežuljak i ucrtava stazu koja počinje u vinogradu i nastavlja se do kuće, podruma, hotela – stvarajući neprekinuti tok, prolaz, stazu vinskog turizma.

Kvarnerska ljepotica, Hotel Vinotel Gospoja

Ako mislite da sjeverni Jadran nije ni približno toliko romantičan kao srednji ili južni – varate se! Čarobni grad Vrbnik, na istočnoj strani Krka, koji ima prekrasan pogled na more, kopno i planinu Velebit, poznat po glagoljaškoj baštini i narodnoj pjesmi „Vrbnik preko mora ". Pitoreskni Vrbnik u novije vrijeme poznatiji je po vinu.

Gdje odsjesti: Logično je stoga da je na mjestu konobe Gospoja izgrađen vinski hotel - Vinotel Gospoja, koji je posjetiteljima poznat još od 1987. godine, kada ih je obitelj Toljanić ugostila vrhunskom hranom i prvenstveno domaćim vinima autohtonih krčkih sorti. Iza novog hotela stoje članovi iste obitelji Toljanić-Brusić na čelu s ocem, vinarom i glavnim kotačem ove divne priče, Franjom Toljanićem.

Sobe su opremljene televizorom ravnog ekrana s kabelskim programima, a pojedine sobe imaju prostor za sjedenje u kojem se možete opustiti nakon napornog dana. Svaka soba uključuje vlastitu kupaonicu opremljenu kadom ili tušem. Hotel ima spa centar i saunu, a gosti mogu uživati u jelu u restoranu ili piću u baru.

Brdovito Zagorje, Vuglec Breg

Zagorje, regija u blizini glavnog grada Hrvatske, prava je riznica prirodnih ljepota, bogatstva okusa i kvalitetnih vina koja dozrijevaju u čuvenim zagorskim vinogradima. Svojim prirodnim položajem pružaju idealne uvjete za uzgoj najboljih sorti grožđa i vina. Ako vam se sviđa ideja jedinstvene kombinacije aktivnosti, gastronomije i lokalne tradicije, onda je ovo putovanje definitivno pravi izbor.

Vuglec breg

Gdje odsjesti: Vuglec Breg prostire se na površini od 12 ha, gdje je svoje mjesto pronašao veliki vinograd koji daje grožđe od kojeg se proizvode vrhunska vina i pjenušci. Autohtone zagorske koče i konoba obnovljene su i uređene za smještaj gostiju, au staroj gospodarskoj zgradi smješteni su poznati restoran, vinski podrum i dvorana namijenjena za poslovne sastanke i seminare. Vanjski bazen sa sunčalištem i očaravajućim pogledom na raspolaganju je svim gostima u smještaju. Bazen je grijan, tako da je kupanje moguće od ranog proljeća do kasne jeseni.

Vuglec breg

Slavonijo zlatna, Hotel Stupnički Dvori Winery 

Slavonija je istočna regija Hrvatske, poznata po prekrasnim poljima, rodnoj zemlji, obilnim porcijama hrane i dobrim ljudima. No, ima i jedno od najljepših vinogradarskih područja. Regiju Slavonije i Podunavlja, zemlju bijelih sorti grožđa u kojima dominira rizling, karakteriziraju velike površine obrasle vinogradima i vinima sve veće kvalitete.

Gdje odsjesti: Slikovito vinogradarsko mjesto Brodski Stupnik smjestilo se u srcu Slavonije. Hotel Vinarija Stupnički Dvori uključuje poznati restoran koji poslužuje tradicionalne specijalitete i vinariju s lokalnim galičkim vinima. Hotel je okružen prekrasnim vinogradima na brežuljcima Dilja i raspolaže udobnim sobama. Restoran poslužuje ukusna tradicionalna jela tipična za okolno područje.