Kuvajtov vatromet koji je skinuo svjetski rekord

| Travel |

Prije nekoliko dana Kuvajt je proslavio zlatni jubilej kuvajtskog Ustava i povodom te prigode organiziran je najveći vatromet na svijetu čija je cijena bila vrtoglavih 90 milijuna kuna. Ovaj vatromet ovoj je bogatoj državi donio mjesto u Guinessovoj knjizi rekorda.

Nekoliko desetaka tisuća Kuvajćanina prekrili su obalu Arapskog zaljeva kako bi uživala u spektakularnom vatrometu u raznim bojama i veličanstvenom svijetlu koje je prekrilo nebo iznad Kuvajta. Vatromet je trajao punih sat vremena prilikom čega je lansirano čak 77.282 raketa. Ovaj izuzetan događaj označio je 50 godina od dana kada je pokojni emir šeik Abdullah al-Salem al-Sabah proglasio Kuvajt prvom arapskom zemljom u zaljevu koja je izdala svoj Ustav  i koja će imati svoj parlament.

Tijekom proteklih 50 godina, parlament je raspušten devet puta, čak šest puta od 2006. godine. Ova proslava u Kuvajtu je izazvala oprečna mišljenja jer dolazi u za Kuvajt nepovoljnom političkom razdoblju, no mi ćemo se zanemariti taj dio i osvrnuti se samo na najspektakularniji vatromet koji smo ikada vidjeli. Donosimo vam i video, uživajte.

Vatromet u Kuvajtu