Kolekcionarski hotel u Ateni

| Travel |

New Hotel, Atena

 

Dakis Joannou jedan je od najpoznatijih grčkih kolekcionara umjetnosti, građevinac i biznismen. Najnoviji Joannouov projekt hotel je u samom centru Atene. Jednostavnog naziva New hotel dio je Yes! hotelskog lanca za čije je uređenje bio zadužen sveprisutni Karim Rashid. Boutique hotel stvoren je u suradnji s arhitektima Humbertom i Fernandom Campanom koji su u potpunosti preuredili stari Olympic Palace hotel.

Braća Campano zadržala su ključne elemente prijašnje strukture koja je tamo još od 50-ih godina prošlog stoljeća i ukumponirale je u suvremeni izgled ulice i trga. Ipak, najljepši dio hotel bez sumnje je interijer u kojem su grčku kulturu implementirali u luksuzni dizajn. New hotel broji 79 soba podijeljenih u tri kategorije. Prva je grčko kazalište sjena poznatije kao “'Karagiozis”, druga opsesija spram “vaskaniji” ili zlom oku, plavo-bijeloj perli koja se koristi kao zaštita od zle kobi dok je posljednja nostalgija spram staroj Ateni.

Joannou je ipak kao vrsni poznavaoc umjetnosti imao posljednji touch. Zajedničke prostorije nadopunio je suvremenenom umjetnošću iz vlastite kolekcije i to slikama Jacka Piersona, Douglasa Gordona, Lauriea Andersona i Jenny Holzer. Ipak, Dakis Joannou je i biznismen pa zna da uspješan hotel mora imati i vrhunsku gastronomsku ponudu. “New Taste” smjestio se u prostorijama ovog malog umjetničkog raja, a pravu mediteransku kuhinju nadopunjuju zdrava i organska jela majstora kuhinje Steven Frosta.