Grad u stijeni jedno je od najčudnijih mjesta na svijetu

| Travel |

Skriveno u andaluzijskim brdima nalazi se jedno od najčudnijih mjesta na svijetu koje ćete ikada vidjeti. Ovo mjesto stoji uz bok Veneciji, selima na vulkanima i samostanu na vrhu Himalaje. Ako se pitate zašto, dovoljno je pogledat galeriju – grad se nalazi točno ispod ogromne stijene, odnosno klisure koja izgleda kao da će se svaki tren urušiti.

Setenil de las Bodegas je pretpovijesni španjolski grad u kojemu živi 3000 ljudi i osim svog neobičnog izgleda turiste primamljuje još nečim. U ovome se gradu nalaze neki od najboljih restorana i barova u cijeloj Europi. 

Stijena je postala sastavni dio interijera
Stijena je postala sastavni dio interijera

Razlog zašto je grad uopće nastao na ovome mjestu je neposredna blizina rijeke Rio Trejo koja pruža izvor svježe vode i ugodnu temperaturu. Mnoge su kuće izgrađene doslovno u ili ispod klisure koja tako postaje sastavni dio interijera.

Ako se ikada nađete na ovom područuju, svakako ga posjetite i isprobajte delicije poput choriza, maslinovog ulja, meda, džema i andaluzijskog vina. Ambijent koji grad pruža pružit će vam uz delicije nezaboravno iskustvo.

Setenil de las Bodegas
Setenil de las Bodegas