Biste li odsjeli u hotelu u srednjovjekovnom dvorcu?

| Travel |

Biste li odsjeli u hotelu u srednjovjekovnom dvorcu?

Sve su žene u jednom periodu svoga života htjele biti princeze, a sada im se ta situacija čak i ponudila. Naime, S. Stefano di Sessanio je pitoreskno srednjovjekovno utvrđeno selo s dvorcem koje se nalazi na planinama Abruzzo na 1250 metara iznad razine mora, i to samo dva sata vožnje od Rima. Kreativni tim arhitekata iz Oriano Associati Architetti odlučili su očuvati i osvježiti ove povijesne strukture, pretvorivši ih u pravu turističku poslasticu - Sextantio Albergo Diffuso hotel.

Kako bi osigurali autentičan izgled arhitekti su morali koristiti originalne materijale, namještaj i tekstil karakterističan za period, ali i planine Abruzzo. Izjavili su kako su pokušali ostaviti lokalni karakter dvorcu i skriti svu modernu tehnologiju. Interijer dvorca je minimalistički, ali funkcionalan, no atmosfera je vrlo gostoljubiva i iskrena.

Iako prostorije restorana izgledaju fenomenalno, ne znamo bi li isti ugodan osjećaj imali i u sobama. Što vi mislite? Pogledajte fotografije u našoj galeriji i odlučite.

Biste li odsjeli u hotelu u srednjovjekovnom dvorcu?
Sextiano Albergo Diffuso hotel