Bajkovita Toskana

| Travel |

Castello Banfi Il Borgo

Iako se kaže da svi putevi vode u Rim, Italija ima još puno toga za ponuditi osim “vječnog” grada. Toskana je jedna od pokrajini koja vas ne može ostaviti ravnodušnim. Danas vam donosimo 5 hotela/dvoraca koji će vaš boravak uistinu učiniti bajkovitim.

Castello Banfi Il Borgo

300 godina star Hotel Castello Banfi nalazi u toskanskom selu u blizini regije Brunell poznate po vrhunskim vinima. Sastoji se od više zgrda koje u biti čine selo s pogledom na okolne vinograde. Hotel nudi 14 luksuzno opremljenih soba, a nalazi se 70 tj. 128 kilometara od Siene i Firence.  

Castello Banfi Il Borgo
Castello Banfi Il Borgo

Vila Mangiacane

Iako je izgrađena u 17. stoljeću, Villa Mangiacane dvorac već samo dočarava atmosferu jednog. Čudesna vila smješten u dolini rijeke Arno ima 26 soba, wellness centar i restoran.

Villa Mangiacane
Villa Mangiacane

Castello di Spaltenna

Smješten u samom srcu regije Chianti  poznate po vinima, gotovo tisuću godina star Castello di Spaltenna nudi svojim gostima priliku da u potpunosti uživaju ​​u toskanskom krajoliku. S 30 soba, 8 apartmana, dva bazena i wellness centarom, ovaj hotel je uistinu skrivena ljepotica nadomak Siene.  

Castello di Spaltenna
Castello di Spaltenna

Hotel Salviatino

Ova srednjovjekovna kuća  nalazi se na zelenim brežuljcima Fiesole, samo 10 minuta udaljenima od prekrasne Firence. Pogled iz svih 61 soba pruža se na obližnji grad, a ovo je idealno odredište za uživanje u gradu i prirodi “zarobljen” u ekskluzivnom okruženju.

Hotel Salviatino
Hotel Salviatino

Castello di Ripa d'Orcia

Sljedeće godine, Castello di Ripa d'Orcia slavi svoj 800. rođendan. Dobro očuvan dvorac nalazi se u trokutu između Siene, Grosseta i Perugie. Iznenađujuće cjenovno pristupačne hotel ima 8 soba, 8 apartmana i mali restoran.

Castello di Ripa d’Orcia
Castello di Ripa d’Orcia