Air New Zealand je aviokompanija godine

| Travel |

Air New Zealand

Air New Zealand

Avio kompanija Air New Zealand proglašena je najboljom aviokompanijom za nadolazeću 2014. godinu. Dobitnike naslova najboljih kompanija proglasila je web stranica AirlineRatings i to na temelju ocjena sigurnosti, dodatnih usluga, zanimljivih programa i dodatnih mogućnosti te usluge unutar aviona. 

Air New Zealand opisan je najveći trendseter avio industrije, a posebno je spomenuta njihova usluga Skycouch koja pretvara tri sjedala u ekonomskoj klasi u ugodan trosjed, idealan za parove i obitelji s malo djecom. Osim toga njihova posebno dizajnirana Space sjedala koja su dostupna u premium ekonomskoj klasi omogućuje putnicima da okreću svoja sjedala tako da sjede jedan nasuprot drugoga. 

U digitalnom svijetu, ova je kompanija poznata po svojim zabavnim i pomalo drugačijim viralnim video spotovima. Prošle je godine njihov Hobitom inspiriran video u kojem su glavni likovi hobiti, orke, patuljci i vilenjaci postao pravi internetski hit. 

Air New Zealand Hobit video

Ove su godine pustili spot s uvijek omiljenom Betty White u glavnoj ulozi, a osim ove nagrade, osvojili su i onu za Najbolju Premium ekonomsku klasu.

Air New Zealand video s Betty White

Ostali pobjednici Airline Excellence nagrada su:

Regionalna aviokompanija godine: Singapore Silk Air
Najbolja prva klasa: Emirates
Najbolja Business klasa: Cathay Pacific Airways
Najbolja ekonomska klasa: Qantas Airways
Najbolje Lounge zone: Qantas
Najbolja zabava u avionu: Emirates
Najbolja Low Cost kompanija: JetBlue (SAD), Jetstar Group (Azija/Pacific), Flydubai (Srednji Istok/Afrika), Norwegian (Europa)
Najsigurnija aviokompanija: Qantas