Advent u Zagrebu se ponovo našao na listi najboljih i najpovoljnijih europskih božićnih sajmova

| Travel |

Advent u Zagrebu

Nakon što je CNN uvrstio Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. godini, i britanski Mirror piše od zagrebačkom Adventu. Tako je, prema provedenom istraživanju, Zagreb zauzeo drugo mjesto kao grad s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca, a vijest su prenijeli i ostali najpopularniji britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent, i drugi.

Advent u Zagrebu

Ovom prilikom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: „Kao što i u samom članku piše - zagrebački Advent se u posljednje vrijeme učvrstio među najboljima u Europi, stoga nas ovakve objave posebno vesele jer dodatno pozicioniraju naš grad na europskoj karti božićnih sajmova. Također, istaknula bih da je i vijest o Adventu Zagreb, u svom mjesečnom newsletteru, prenijela i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja uključuje 160 država članica i više od 500 pridruženih članova koji predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti. I samom provjerom booking.com platformevidimo da ja popunjenost kapaciteta u Zagrebu za prvi vikend Adventa već veća od 82%, stoga očekujem da će Advent Zagreb, nakon dvije pandemijske godine, ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam. Podsjećam, u Turističkoj zajednici grada Zagreba krenuli smo s međunarodnom offline i online promocijom putem Googlea, društvenih mreža, native članaka kao i mobilnog oglašavanja i to u Europi, SAD-u i Kanadi, na ukupno 21 tržištu. Ove godine posebno promoviramo Advent na poznatom turističkom portalu Expedia na tržištu SAD-a, kao i na Smithsonian portalu u sklopu višemjesečne destinacijske kampanje. Isto tako, ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.“

Advent u Zagrebu

Na listi se ispred zagreba našla Riga kao najpovoljnija adventska lokacija s odličnim sajmom, iza Zagreba slijede Krakow, Stockholm, Beč, Budimpešta, Prag, Berlin, Lille, Talline i Copenhagen. 

Ističemo, otvorenje Adventa Zagreb je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati, zatim u 18:00 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19:00 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 20:00 će se upaliti lampice na Zrinjevcu. Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr .