15 svjetskih lokacija koje djeluju kao da nisu sa Zemlje

| Travel |

Red Beach, Panjin, Kina

Ne, ne radi se ni o Photoshopu ni o bezbroj filtera - ovih 15 svjetskih prirodnih čuda doista postoji na ovoj našoj predivnoj Zemlji o kojoj se, priznajte, i ne brinemo baš kako bismo trebali. Svaki od ovih prizora nalazi se na ne baš tako popularnim turističkim destinacijama (osim Pamukkale u Turskoj) što ih čini još ljepšima, ali mističnijima. Razgledavanje ovih čuda prirode zasigurno su vantjelesni doživljaj jer ljudski mozak teško može pojmiti zašto su planine šarene, obrub vulkana žut i ispunjen vodom te kako usprkos gravitaciji mogu nastati kameni oblici kakve smo vidjeli samo u SF i crtanim filmovima. 

Za mnoge od njih morat ćete putovati do daleke Kine, Novog Zelanda, Brazila, Venezuele, Jemena i Etopije, no zbog čak tri destinacije nećete morati napustiti Europu - odputujte do Mađarske, Turske ili Sjeverne Irske te se odmorite uz prekrasna jezerca i neobičnu obalu. Teško je moguće da ćete ostati razočarani i neimpresionirani prirodnim ljepotama.

Ili jednostavno posjetite Plitvička jezera ili Kornate - nisu kao da su s drugog planeta, ali su svakako najljepši na našoj Zemlji.

Egerszalok, Mađarska / Giants Causeway, Sjeverna Irska / Pamukkale, Turska
Egerszalok, Mađarska / Giants Causeway, Sjeverna Irska / Pamukkale, Turska