Više nitko ne želi ovaj visokopozicionirani posao

| Tech |

Instagram / @neubaueyewear

Pružatelj usluga u području ljudskih resursa, Manpower, intervjuirao je mlade osobe u dobi između 20 i 34 godine iz čak 25 zemalja i to po pitanju karakterističnih poslovnih težnji i aspiracija.

Rezultat je bio i više nego iznenađujuć. Samo 13 posto mladih ispitanika preuzeli bi visokopozicionirani menadžerski posao. Iako mnogo mladi nisu iskazali protivljenje visokim pozicijama kao takvima, već strah od posljedica.

Tek nekolicina mladih ljudi rado bi podnijela stres koji dolazi s takvom vrstom posla. Nedostatak vremena za privatan život, kao i fleksibilnost spriječili bi ih u preuzimanju visokopozicioniranih ranih mjesta.

Napredovanja i bolje plaće do sada su bile glavni mamac i motiv svih poslodavaca kako izvući maksimum iz svojih radnika. Čini se da bi u skorijoj budućnosti mogli promijeniti već dobro uhodanu praksu.

Milenijalci su jasno pokazali da više ne žele birati između novca i privatnog života. Želja im je raditi u suradnji s kolegijalnim ljudima, a umjesto preuzimanja pozicija radije odabiru vježbanje individualnih vještina s posebnom pažnjom na vlastitom doprinosu cijelom kolektivu.