Vijest koja trese modnu industriju: Gucci u potpunosti prestaje koristiti pravo krzno

| Tech |

Instagram / @gucci

Ovo je modna vijest dana, tjedna, mjeseca ili možda čak i godine! Iz luksuzne modne kuće Gucci, stigla je najava o potpunom prestanku korištenja pravog krzna od kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine.

Modni svijet potresa vijest i najava Guccija o prestanku korištenja krzna u svojim kolekcijama. Ova vijest pogotovo šokira zbog činjenice da su protekle sezone jedan od glavnih modnih dodataka bile Gucci natikače s krznom. Princetown natikače stekle su popularnost kakvu dugo vremene niti jedna cipele nisu imale, a pogotovo model s krznom. U početku proglašavane najružnijim cipelama, da bi negundo zatim cijeli svijet poludio za njima i proglasio pravu ljubavnu priču.

Instagram / @mymanybags

Izvršni direktor Guccija, Marco Bizzarri, izjavio je kako je održivost ključni element poslovanja brenda Gucci te kako smatraju da krzno više nije aktualno i da je moguće stvoriti kreativne proizvode bez upotrebe krzna. Gucci će u novoj sezoni zamijeniti krzno s materijalima poput vune te novim i inovativnim drugim materijalima.

Osim toga, modna kuća Gucci već se pridružila grupi "Fur Free Alliance", odnosno skupini brojnih organizacija koje se zalažu za prava životinja u modnom sektoru. Modni brendovi kao što su Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger i Armani već neko vrijeme ne upotrebljavaju pravo krzno u svojim kolekcijama.