Samsung bi mogao biti prvi smartphone koji će vam reći jeste li pijani

| Tech |

Instagram / @gabriellecassi

Novi pametni telefoni tvrtke Samsung moći će testirati količinu alkohola u krvi svojih korisnika uz pomoć nove olovke koja je navodno tek patentirana.

Prema Timesu, u Samsungu su izjavili da je tvrtka prošle godine podnijela zahtjev za patent, a nedavno je odobren od strane U.S. Patent and Trademark Officea. Međutim, navedeno je da novi patenti najčešće nisu stavljeni u opticaj odmah te nije poznato kada će olovka koja mjeri razinu alkohola u krvi postati dostupna za korištenje.

Ako bude pravilno korištena, nova će značajka smanjiti broj nesreća povezanih s alkoholom. Iako, stručnjaci ove industrije navode da bi se patent mogao koristi i biti namijenjen te stavljen u upotrebu samo za specifične poslovne segmente, a ne za opće potrošače.

Bez obzira na to, mi mu se veselimo i željno ga iščekujemo. Dovoljno je da se sjetimo svih poruka i poziva koje smo uputili prijateljima, ili još gore, bivšim dečkima i djevojkama u pijanom stanju. Ako postoji i najmanja nada da bi to uskoro moglo postati stvar prošlosti, mi se svakako veselimo ovom novom izumu.