Playstation 4 biti će predstavljen u lipnju ove godine

| Tech |

Potpredsjednik kompanije Sony, Hiroshi Sakamoto, nagovijestio je da će konzola PlayStation 4 biti predstavljena ove godine. "To je još uvijek velika tajna, ali naši zaposlenici marljivo rade na PlayStationu 4. Mogu reći da smo fokusirani na sajam E3 koji će biti održan u lipnju ove godine u Los Angelesu. Predstavljanje novog uređaja bi se trebalo održati tada, a možda čak i u svbnju", tajnovito je rekao Sakamoto.

Spekulira se da je PS4 u razvoju pod kodnim imenom Orbis i da ima AMD A8-3850 čip sa quad-core 2,9GHz procesorom i grafičkom karticom od 1GHz te 1GB memorije. Sonyjeva nova konzola koja će vjerovatno biti otkrivena na događaju poput Appleovog, moći će prikazivati igre u 4K rezoluciji, podržavati će Blu-ray i prodavati će se po "prihvatljivoj" cijeni.

Kompanija Microsoft također treba predstaviti novu generaciju Xboxa, koji se razvija pod kodnim imenom Thebes ili Durango. Nova generacija Xboxa bi trebala imati dva procesora, jedan za igre, a drugi za aplikacije, kao i Kinect 2.0 3D tehnologiju te dugoočekivani Xbox TV.

Sony i Microsoft još trebaju službeno potvrditi svoje planove za nove konzole.