Nova značajka Apple-a pretvara vaš iPhone u digitalni ključ

| Tech |

Instagram/@iphone__.11

Apple je objavio prvu beta verziju iOS-a 13.4 , a 9to5Mac otkrio je novu značajku koja omogućava vašem iPhone-u da, između ostalog, funkcionira kao ključ vašeg automobila.

U ažuriranom OS-u nalazi se "CardKey" API koji će iPhone-u i Apple satovima omogućiti otključavanje, zaključavanje i pokretanje vozila.

Face ID neće biti potreban za aktiviranje značajke i funkcionirat će čak i ako vam se isprazni baterija, ali ovaj "ekspresni način" može se i isključiti.

Za upotrebu CarKeya potrebno je uparivanje uređaja i automobila putem aplikacije Wallet, a aplikacija proizvođača automobila potrebna je za nastavak.

Također se predlaže da iPhone postavite na NFC čitač u automobilu tijekom prvog postupka postavljanja kako bi CarKey bio dostupan u Wallet-u, tako se ključ može dodati u Apple Watch.

Ako postupak uparivanja ne uspije, korisnici bi trebali moći ručno dodati ključ u Wallet koristeći PIN kôd.

CarKey se, također, može dijeliti s drugim ljudima. Naime, vozači mogu pozvati druge korisnike putem aplikacije Wallet da dijele ključ vlastitih Appleovih proizvoda.

Iako se iOS 13.4 tek treba izbaciti, čini se da Apple surađuje s brojnim proizvođačima na implementaciji nove značajke, a dodatne informacije o značajki izaći će na površinu nakon što se približi službeno izdavanje OS-a.