Nike najavio prve tenisice koje se same vežu

| Tech |

Nike Hyperadapt 1.0

Nike je najavio novu revoluciju u svojoj proizvodnji - tenisice čije se vezice same vežu! Riječ je o modelu HyperAdapt 1.0, koje su pravo ispunjenje sna svim obožavateljima tenisica još od premijere filma "Povratak u budućnost", prije gotovo 30 godina.

Kada obujete HyperAdapt 1.0, peta pokrene senzor koji automatski zateže i zavezuje vezice. Čvrstoću vezanja možete sami podesiti pritiskom na gumb s bilo koje strane tenisice. Nike je stvarno stvorio pravu verziju samo-vezujuće Air Mag tenisice iz filma "Povratak u budućnost" te je godinama njima izazivao javnost, ali nikad im nije bila namjera pustiti ih na masovno tržište. Krajem prošle godine, Nike je poklonio par ovih tenisica Michael J. Foxu te najavio mogućnost prodaje ovog modela u limitiranom izdanju.

Sada smo dobili HyperAdapt 1.0, koji ima istu tehnologiju koju je Nike koristio u slavnom Air Mag modelu, ali nam je kao običnim korisnicima dostupan. Tenisice će stići u prodaju već ove godine, ali samo ako ste član Nikeovog fitness portala, Nike+. Biti će dostupne tijekom blagdanske sezone i to u čak tri boje.

Iako vezice na HyperAdapt 1.0 modelu mogu biti ručno prilagođene, Nike je natuknuo kako rade na nešto automatiziranijoj verziji koju bismo mogli vidjeti u budućnosti. Nikeov dizajner Tinker Hatfield rekao je u službenoj izjavi kako bi tenisica jednog dana mogla sama osjetiti kada nam treba zavezati ili opustiti vezice te se sama tome prilagoditi u hodu.