Može li itko skinuti Gisele Bundchen s trona najbolje plaćenih manekenki?

| Tech |

Gisele Bundchen

Brazilski supermodel Gisele Bundchen ponovno se našla na vrhu Forbesove liste najbolje plaćenih modela na svijetu, već sedmu godinu zaredom. Gisele je ove godine zaradila 42 milijuna dolara zahvaljujući unosnim ugovorima s H&M-om, Chanelom, Panteneom i dragularskom kućom David Yurman, ali i udjelu u brazilskoj kompaniji Grendene te vlastitoj, sve traženijoj liniji donjeg rublja. Izgleda da nitko neće tako skoro skinuti Gisele s trona jer je drugoplasirana Miranda Kerr zaradila 7,2 milijuna dolara, što znači da je zaradila skoro 35 milijuna dolara, odnosno sedam puta manje novca nego Gisele.

Liu Wen
Liu Wen

Dva nova imena na ovoj listi su Liu Wen(5. mjesto), prva Kineskinja koja je postala Victoria's Secret model te Joan Smalls(8. mjesto), Portorikanka koja je postala prva latino ambasadorica za kozmetički gigant Estee Lauder, ali koja je poznata i po unosnimm ugovorima s modnim kućama Givenchy, Fendi, Prabal Gurung, ali i H&M. Zanimljiva je činjenica da je osam od deset djevojaka koje se nalaze na ovoj listi bilo, ili trenutno je model za Victoria's Secret donje rublje i samim time dobivamo uvid u to kolika je međunarodna jačina ovog branda.

Joan Smalls
Joan Smalls

Forbes misli kako bi se na listi za sljedeću godinu mogle naći Kate Upton i Karlie Kloss, kao i standardne Doutzen Kroes i Alessandra Ambrosio koje se na iznenađenje mnogih nisu našla na ovogodišnjoj listi. Jedno je sigurno, Gisele je daleko najplaćenija manekenka na svijetu i proći će dugo vremena prije nego je netko skine s ove pozicije. Evo kako izgleda cijela lista:

1. Gisele Bündchen (42 milijuna $)
2. Miranda Kerr (7,2 milijuna $)
3. Adriana Lima (6 milijuna $)
4. Kate Moss (5,7 milijuna $)
5. Liu Wen (4,3 milijuna $)
6. Hilary Rhoda (4 milijuna $)
7. Carolyn Murphy (3,6 milijuna $)
8. Joan Smalls (3,5 milijuna $)
9. Candice Swanepoel (3,3 milijuna $)
10. Lara Stone (3,2 milijuna $)