Listu najplaćenijih glumica na svijetu predvodi Angelina Jolie

| Tech |

Angelina Jolie

Uvijek je zanimljivo znati koje su glumice u posljednjih godinu dana zaradile najviše jer uglavnom nam njihova zarada govori o njihovom statusu u Hollywoodu. Nekada su na listi imena stare glumačke garde, nekada oni koji rade i snimaju najviše, a nekada buduće nade Hollywooda koje su tek nedavno otkrivene. Ove godine Forbesovu listu najplaćenijih glumica na svijetu predvodi Angelina Jolie koja je u posljednjih godinu dana, od srpnja 2012. do srpnja ove 2013. godine zaradila 33 milijuna dolara. Iako je od njenog posljednjeg filma Turist s Johnny Deepom prošlo čak tri godina, a film je s obzirom na zvjezdana imena čak i podbacio na kino blagajnama, Angie se uspjela probiti na vodeće mjesto zahvaljujući ulozi u Disneyom nadolazećem filmu o Uspavanoj ljepotici, Maleficent.

Angelina Jolie definitivno je jedna od glumica u Hollywoodu koja za ulogu u određenom filmu može tražiti 15 milijuna dolara bez problema pa je tako za ulogu zločeste Maleficent otprilike inkasirala toliki iznos. Otprilike je i tolika razlika u njenoj zaradi od prošle godine, naime prošle je godine zaradila 13 milijuna dolara manje.

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence

Drugoplasirana, sa zaradom o 7 milijuna dolara manje, dakle s 26 milijuna je nova hollywoodska it girl, obožavana Jennifer Lawrence. 2012. definitivno je bila njena godina, Oscar za „Silver Linings Playbook, Igre gladi zahvaljujući njoj osvojile su svijet i zaradile preko 690 milijuna dolara, a dobila jei ulogu u sljedećem X-manu u kojemu će glumiti mladu Mystique.

Kristen Stewart
Kristen Stewart

Prošlogodišnja pobjednica, ove je godine na trećem mjestu, Kristen Stewart pala je sa prošlogodišnjih 34.5 milijuna dolara, na 22 milijuna u kojih je uračunata i zarada od filma „Snjeguljica i lovac“. Iako je Kristen na ovoj listi po četvrti put, iz Forbesa prognoziraju da bi je završetak „Twilight“ sage mogao koštati ulaska u top 100 sljedeće godine.

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston

Na četvrtom mjestu našla se najpoznatija Prijateljica i bivša supruga Forbesovog broja 1, Jennifer Aniston. Zahvaljujući Prijateljima i činjenici da joj i dalje stalno donose novac te da zbog njih nikada više ne mora ništa raditi, Jennifer ima slobodu birati filmove s manjim budžetima. No ova glumica zarađuje na količini filmova u kojima glumi pa se tako sa zaradom od 20 milijuna dolara našla na visokom četvrtom mjestu.

Emma Stone
Emma Stone

Top pet zatvara mlada glumica Emma Stone kojoj je ovo prvi ulazak na ovu listu, a čije se zarada prema procjeni u zadnjih godinu dana kreće oko 16 milijuna dolara zahvaljujući ulozi u Spidermanu.

Na Top 10 listi slijede Charlize Theron s 15 milijuna dolara, Sandra Bullock s 14 milijuna dolara, Natalie Portman s isto 14 milijuna, dok listu s 11 milijuna dolara zatvaraju Mila Kunis i Julia Roberts.