Kampanja za promociju poduzetništva i obrta u drvnom sektoru nastavila u Jastrebarskom

| Tech |

Kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“

Jučer je u Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom održana druga po redom kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“. Ista kampanja je prvi put organizirana u Novoj Gradiški u 22. siječnja. Osim Nove Gradiške i Jastrebarskog, kampanja će se provoditi u Pazinu, Delnicama, Karlovcu, Krapini, Sisku, Koprivnici, Bjelovaru, Gospiću, Virovitici, Vinkovcima, Varaždinu i Čakovcu. 

U kampanji su održana 3 predavanja, koja su se bavila sljedećim temama: „Važnost cjeloživotnog učenja za šumarski i drvno-prerađivački sektor“ koje je održala tajnica HKIŠDT-a Silvija Zec, dipl. inž. šum.; „Nove prilike šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora kroz potpore EU fondova“ te „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora“ koje je održala Iva Ištok, mag. ing. tech. lign.

Kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“

Projekt „Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru“ provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT). 

Cilj ovog projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Ciljne skupine projekta su licencirani izvođači radova u šumarstvu, drvoprerađivači, privatni šumo-posjednici, žene poduzetnice, učenici šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposleni šumarski i drvni inženjeri.

Kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“

Osim kampanje, projekt obuhvaća i natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“ te se bavi pitanjem položaja žena u šumarskom i drvnom sektoru, o čemu će se održati posebna promocija i okrugli stol „Poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru“.

Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda., započeo je 20. srpnja 2015. potpisivanjem ugovora IRMO-a s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i traje godinu dana.