Impresivan BBC-jev video najave Olimpijskih igara u Sochiju

| Tech |

BBCSport ususret ZOI-u u Sochiju
BBCSport ususret ZOI-u u Sochiju

Približavaju nam se Zimske Olimpijske igre u Sochiju i marketing oko njih se zahuktava sve više i više. Naime, poznato je kako velike kompanije velika sportska događanja vide kao neiscrpan izvor marketinških ideja, ali i alat kako se približiti i iskomunicirati svoju poruku najvećem broju potencijalnih potrošača. Već smo pisali o jednoj od najboljih sportskih marketinških kampanja ikada - onoj P&G-a gdje komuniciraju da su sponzor mama Olimpijaca, a ne samih sportaša, a koju možete pogledati ovdje. 

Jučer je svoj najavni spot ususret Olimpijskim igrama pustio i BBC čiji će BBCSport naravno pratiti Igre. Moramo reći - ostali smo zatečeni. Spot koji izgleda kao da je napravljen u visokoj hollywoodskoj produkciji prati glas britanskog glumca Charlesa Dancea, kojeg svi poznajemo kao Tywina Lannistera u poznatoj seriji Igre prijestolja. On predstavlja glas prirode, a neki će reći i Boga i upozorava natjecatelje da moraju nadvladati snježne padine i prirodu koja je mnogo puta do sada bila kritična za njihove kolege sportaše u njihovim velikim i važnim sportskim trenutcima.

Tajanstveni spot je osmislila agencija RKCR Y&R i on zapravo govori o snazi prirode koja se može okrenuti i protiv natjecatelja, ali im i ići na ruku. Impresivan video pogledajte u nastavku.  

BBCSport ususret Zimskim Ilimpijskim igrama u Sochiju