Dirljiv video o olimpijcima i njihovim mamama

P&g kampanja "Hvala, mama", za Zimske Olimpijske igre u Sochiju, najbolji video spot ikad
P&G kampanja "Hvala, mama"

Olimpijci ne predstavljaju samo svoje zemlje, već i svoje obitelji i sve ono što su one uložile u njih tijekom godina. Jedna od najvećih multinacionalnih kompanija na svijetu, P&G, još je prošle godine otkrio potencijal te ideje i osmislio jednu od najljepših sportskih kampanja svih vremena pod nazivom "Hvala, mama".

Svi znamo da su sportaši magneti za sponzore koji samo gledaju da ugrabe priliku sponzoriranja uspješnih sportaša što posebno dolazi do izražaja tijekom velikih natjecanja poput Svjetskih i Europskih prvenstava ili pak Olimpijskih igara. No upravo je tijekom prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu P&G pokazao kako razmišlja izvan okvira i krenuo s kampanjom "Ponosni sponzor mama diljem svijeta" u kojoj nije komunicirao sponzorstvo sportaša već njihovih mama koje su zaslužne što su ovi sportaši postali ono što jesu - olimpijci. Upravo je nastavak ove kampanje moj današnji urednički odabir.

P&g kampanja "Hvala, mama", za Zimske Olimpijske igre u Sochiju, najbolji video spot ikad
P&G kampanja "Hvala, mama"

Prošlogodišnja kampanja "Najbolji posao na svijetu" usredotočila se na majke koje su podrška sportašima od malih nogu do njihovih najsjajnijih trenutaka. Ova kampanja je osvojila Emmy za najbolji Primetime video oglas, kao i dva Zlatna i tri Srebrna Lava u Cannesu, a sigurna sam da će i ovaj nastavak pokupiti brojne nagrade.

Kreativna agencija Wieden + Kennedy koja je osmislila i prvi video oglas sada je povodom nadolazećih Zimskih Olimpijskih igara u Sochiju osmislila nastavak pod nazivom "Pick Them Back Up". Dirljiv video prikazuje majke koje sa svojom djecom proživljavaju sve sportske uspone i padove. U kampanji glavne uloge imaju majke poznatih Olimpijaca, ali sami sportaši poput Lindsey Vonn, Evan Lysacek i brojnih drugi. Pogledajte ovaj video u nastavku.

Nastavak P&G kampanje posvećene mamama

Ono što ovu kampanju čini još ljepšom je činjenica da je P&G za sve majke svih 357 Olimpijaca priredio Visa poklon kartice s 1.000 dolara koje će im omogućiti da otputuju u Sochi i bodre svoju djecu. U nstavku pogledajte i prvi, prošlogodišnji dio ove kampanje. 

Najbolji posao na svijetu

Slični članci: