5 poslova koji vrlo vjerojatno neće postojati za 10 godina

| Tech |

8 smiješnih izumrlih poslova

Tehnološke i kulturne promjene dovele su do novih poslova i karijera, a neke poslove polako ali sigurno tjeraju u zaborav. Prema Bleu bloomu ovo su poslovi koji za 10 godina vrlo vjerojatno neće postojati.

  1. Blagajnici

Tehnološke inovacije već su napravile velike promjene na tržištu, jedna od njih su i samonaplatne blagajne, ako uzmemo u obzir da su se prve pametne blagajne u Hrvatskoj pojavile još 2010. godine, nije teško povjerovati da posao blagajnice za 10ak godina zaista više neće postojati.

  1. Prodaja putem telefona

Ljudi sve manje koriste fiksne telefone kako bi komunicirali, s drugim načinima komuniciranja poput e-maila, sms-a i ostalih, telemarketing polako postaje stvar prošlosti.

  1. Agencije za putovanja

U bespućima interneta jednostavno i brzo možete pronaći smještaj na bilo kojem dijelu svijeta. Treća osoba ili agencija koja nam pomaže u pronalasku smještaja za putovanje iz snova za 10 godina sigurno nam neće trebati.

  1. Vozači taksija

Uz GPS i neke od aplikacija koje koristimo u potrazi za prijevozom, već sad vrlo rijetko zovemo taksi.

  1. Tisak i izdavači

Iako još uvijek volimo prolistati sjajne stranice naših najdražih časopisa, realno, do informacija  najčešće dolazimo preko naših pametnih telefona.