5 najboljih edukativnih aplikacija za djecu

| Tech |

Pexels

Ponekad može biti teško zaokupiti djecu, posebice kad nema škole i vrtića.

Većina roditelja obično poseže za tabletima ili mobitelima da se djeca mogu igrati kad im je dosadno. No, može biti teško odlučiti koje aplikacije vrijedi preuzeti (pa čak i kupiti) - a kamoli odlučiti koje su sigurne i prilagođene djeci.

U nastavku vam donosimo 5 aplikacija za učenje djece koja su starija od 2 godine.

Pixabay

Maša i medvjed

Omiljeni crtani film većine djece ima i svoju aplikaciju koja kroz edukativne igrice pomaže djetetu razviti koordinaciju pokreta. Dostupna je na engleskom i njemačkom jeziku, a besplatna je I za Android I IOS uređaje.

Imagination Playground 3D Builder

Imagination Playground je besplatna aplikacija koja ima
mogućnost građenja virtualnih modela od 3D kockica, a starija djeca mogu naučiti i osnove graditeljstva, fizike i geometrije proučavajući kako gravitacija utječe na njihov model.

RunMarco

Besplatna Aplikacija RunMarco je dostupna na hrvatskom, a osmišljena je da djecu od najranije dobi uči logičkom razmišljanju i programiranju. Glavni je zadatak pomoći Marcu doći od točke A do točke B slaganjem ponuđenih naredbi.

Oli helps animals

Aplikacija koja pomaže osjećaj odgovornosti i pomaganja drugima kod djece. Djeca upoznaju što rade vatrogasac, policajac i liječnik te moraju riješiti različite zadatke poput gašenja vatre ili pomaganja bolesnoj mački. Namijenjena je djeci starijoj od 4 godine.

Sunčica

Ova edukativna besplatna aplikacija obuhvaća čitanje, brojanje, prepoznavanje predmeta i slova.namijenjena je vrtićkoj I predškolskoj dobi pa je savršena opcija ako vaše dijete trenutno ne ide u vrtić.