Slušalice koje brišu jezične barijere

| Tech |

 

Nedavno je predstavljen prototip bežičnih Pilot slušalica uz čiju pomoć možemo razumjeti čak 15 stranih jezika i to u realnom vremenu.

Waverly Labs je start up kompanija koja ima jedan cilj – pomoću napredne tehnologije srušiti jezične barijere i tako učiniti ovaj svijet boljim mjestom.

Dizajniran kao par bežičnih slušalica, Pilot uređaj se povezuje a aplikacijom koja koristi prepoznavanje govora i uz samo par sekundi kašnjenja u govoru i tumačenju prevedenu verziju direktno reproducira slušatelju. Da bi se uređaj aktivirao, treba biti povezan na internet, iako kompanija namjerava razviti i offline verziju. 

Postojeći prototip omogućava da dvoje ljudi koji nose Pilot slušalice nesmetano razgovaraju dok će kasnija ažuriranja proširiti ovu funkcionalnost.

Za početak, Pilot će biti u mogućnosti prevoditi engleski, španjolski, francuski, talijanski i portugalski jezik, a Waverly Labs kompanija namjerava u budućnosti u aplikaciju dodati više jezika.  Očekivana cijena na tržištu će biti oko 250 dolara, a aplikacija će biti dostupna za iOS i Android uređaje.