Novu Sony Xperiu Z možete koristiti i pod tušem

| Lifestyle |

Sony XPeria Z

Japanski gigant Sony je na sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu predstavio svoj novi pametni telefon koji se može koristiti i tjekom tuširanja ili kupanja, bez straha da će ga voda oštetiti. Inače, otpornost na vodu je karakteristika koja je relativno česta za telefone u Japanu, ali je nema većina najboljih pametnih telefona ostatka svjetskog tržišta.

Pametni telefon Xperia Z također može snimati fotografije velikog dinamičkog opsega (HDR). Ova karakteristika je preuzeta iz Sonyjevog odjela za kamere. Iz Sonyja je rečeno da su preuzeli svu kontrolu nad proizvodnjom ovog pametnog telefona, koji je prvobitno bio osmišljen kao zajednički projekt s kompanijom Ericsson. Uređaj će pokretati operativni sistem Android, imati će ekran od 5 inčeva s rezolucijom od 1080x1920, a moći će i izdržati 30 minuta u vodi dubine jedan metar. Takva informacija razveseliti će mnoge koji su često u kontaktu s vodom ili morem i uvijek imaju jedan te isti problem - kako da zaštite mobitel od vode?

"Ukoliko želite gledati neki film dok ležite u kadi, onda je ovo uređaj za vas. Možete slušati muziku dok se tuširate i najvažnije, ukoliko se zaprlja ili zamasti, možete ga oprati bez problema", rekao je za BBC Steve Walker, izvršni direktor Sony Mobilea. Idealno, zar ne?